Blog,  Hälsa

31 oktober 2020

Har redan skrivit om denna speciella dag i min andra blogg sierskansliv.se men vill kort nämna den här också. Fullmåne [15.51.59], Alla Helgons Dag och Halloween på en och samma dag. Nästa gång vi har samma konstellation är 2039. Så jag tänker använda dagen till mycket. Började i morse redan före gryningen med min löptur, som blev lite längre än vanligt, 4 km. Ni som följer bloggen vet ju, att jag börjat göra lite extra för hälsa och utseende. Hade, som vanligt nästan, ett korp par som flög i närheten av mig hela tiden. Vackra fåglar som förr sades representera mörkrets makter, i förbund med Djävulen, häxor och onda andar. Lite passande att de dök upp just idag till Halloween. De ska vara mycket kloka och lever som par livet ut, för det mesta på samma ställe.

Jag kommer alltid att tänka på Edgar Ellen Poes dikt “The Raven”, när jag ser dom. Enligt min mediala mor har korparna alltid varit familjens helt speciella skyddsandar. Tillbaka hemma blev det en varm dusch och sen en stor kopp hälsosamt te vid skrivbordet. Chaga te. Du har säkert passerat björkar med sprängticka eller chaga, som den också kallas. Svampen har använts som medicinalväxt i Asien i tusentals år och kallas gåvan från gudarna. I Sibirien odödlighetens svamp. Den innehåller rekordhöga halter av antioxidanter. Sprängtickan hittar man på björkar i bland annat norra Europa. Ryssland är ett av de länder där det gjorts mycket ingående vetenskapliga studier av chagans alla nyttigheter.

Smakar faktiskt riktigt gott, lite vanilj. Ta en tesked malen chaga i en tesil och låt dra i 10 minuter. Eller lägg ett par bitar i en kopp med hett vatten. Kan återanvändas så länge de avger färg. Plockade faktiskt den här chagan från en björk på tomten vid förra fullmånen. Tur, för det ska bara växa chaga på var 5000-de björk. Nu har jag börjat dagen så bra i hälsans tecken, så under dagen blir det hälsosam mat. Till lunch har jag planerat ugnsrostade grönsaker med hemgjord het tomatsås och grillad lax. Odlar själv piri piri och habanero, den starkaste. Till middag sen blir det ett berg av räkor, med en grön sallad och hemgjord majonäs, gjord på en grannes ekologiska ägg. Till det ett glas biodynamisk prosecco.

Tror det får vara nog med det hälsosamma denna unika dag. Till kvällen blir det en bit chokladtårta med vispad grädde och hallon från frysen. Först ett par timmar på mediala linjen.

Kärlek och ljus från Laura