änglar,  Drömmar,  harmoni

Advent, nedräkningen har börjat…

Julen närmar sig med stormsteg och man märker att planerna som alltid har varit för stora. Ljusen är iallafall stöpta och rökelseblandningarna för alla ritualer vid nymåne, fullmåne, Lucia, adventsöndagar, Vintersolstånd och alla julens dagar är färdiga. Nu är det mycket rött och guld, lite blandat med grönt som gäller i fönstren! Men det ena, lite mindre, fönstret vid arbetsbordet är reserverat för silver och vitt – mitt “stjärnefönster” – för stjärnfall, måndagar och nyår.

Brukar skynda mig att få ut det röda ur huset direkt efter jul, men de röda ljusen får vara kvar eftersom jag alltid behöver dem när jag vill klara av det nästan omöjliga. Så för kärleksmagi förstås, vid spådom och ritualer för kärlek. För det goda humöret under den här tiden, brukar jag också ha julmusik i bakgrunden. Satte på Spotify listan med julklassiker just nu och lyssnar lite vemodigt på ” Tänd ett ljus och låt det brinna ….”.

I dag söndag har vi redan andra advent – jag tände samtidigt som jag satte på musiken,  två vita, två guldfärgade, två orange och två röda ljus, söndagen alla färger,  som kommer att brinna under hela dagen för överflöd av alla de slag, kärlek, familj, omtanke, tur, hälsa, pengar och naturligtvis fred mellan både människor och länder. Vill du inte ha så många ljus brinnande, räcker det med två klart vita, de täcker alla önskningar.

Med önskan om mycket ljus och kärlek!

 

.