livsstil,  Vintertid

Afternoon tea..

Engelsmännen är ju mästare på det där med teparty. Så här på vinter tycker jag att det är något fantastiskt att ta efter. Vad hjälper mer mot kylan än en kopp hett te. Själv älskar jag mynta-te och brukar torka massor av mynta under sommaren. Vid den här årstiden äe jag särskilt förtjust i citronmynta och kanelmynta. Lägger jag till citronskivor eller kanelstång blir det helt oslagbart. Både smak och doft är fantastisk. Pepparmyntate är också helt ljuvligt och piggar upp. Lägg i en skiva ekolime.

Du vet väl att mynta i mytologin sägs främja kommunikation enmellan människor och andra världar. Den ger kärlek och pengar, samtidigt som den skärper intellekt och hjärna. Den stimulerar, så vill du skynda på en besvärjelse använd mynta. Jag brukar blanda den med myskgräs i rökelse för bättre spådom. Det sägs också att du blir mer klartänkt om du sköljer håret med mynta. Jag vet inte, men doftar gott gör det. Just nu när det är tilltagande måne, är det perfekt att bränna mynta och andas in röken före sänggåendet för att få profetiska drömmar. Det är perfekt om du använder en drömfångare och sen skriver upp din dröm direkt på morgonen. Ha gärna ett vackert block vid sidan av sängen för detta ändamål.

Det är så trevligt att ha en glaskanna för örtteet. Då ser man örterna, som man kanske plockat själv och det väcker sommarminnen. Om du bjuder på afternoon tea, ha gärna några olika örtteer att välja mellan, Alla kanske inte uppskattar mynta-te. Bjud på rogivande kamomillte. Kanske lite fräscht rosenbladste eller nyttigt hallonbladste. Det finns så mycket att välja mellan. Till mitt afternoon-te brukar jag bjuda på hembakat för, att undvika för mycket socker. Det kan vara sandwich med avokado- och äggsallad och/eller någon fruktig rawkake. Ska det vara något litet sött, blir det något av mörk choklad.

Med avkopplade, lavendeldoftande hälsningar från Laura