Blog,  livsstil,  magi,  skogstroll,  skönhet

Alla är vi unika

Tillåt dig vara den människa du är. Säg “Jag tänker vara nöjd med mig själv”. En smart människa, typ modern häxa, sa till mig att jag ska försöka lära känna mig själv, så jag får självkänsla och bra självförtroende.

Visst, men jag känner mig själv bra och jag vet visst mitt värde, men……. vi har alla våra svaga dagar. I tanken kaxar den moderna häxan vidare….”Lycka är ett val och valet är ditt”! Jo, tack för det. Men hur väljer jag det idag, när allt känns fel och det jag gör misslyckas.

Sitter man vis sjön med en bok i handen, lite smådeppig, är det inte direkt de tankar eller råd man vill få. Det finns dagar då man verkligen inte känner sig som den vackraste av svanar, kanske mer som en tilltufsad skata. Tro mig, vi har alla ibland dessa tankar om ofullkomlighet. Därför boken i handen. Då gäller det att komma på andra tankar. Jag gör det genom att läsa en bok. Andra kanske väljer att se på en film eller lyssna på musik.

För mig är det lite svårt att tänka Attraktionslagen och positivt, när jag är på det humöret. Däremot brukar jag, när jag sitter och läser, tända några smudge-sticks med salvia eller torkade enbär för att rena mina energier. Därtill ett par orange eller gula levande ljus för glädje. Det brukar ge mig livsmodet rätt snabbt tillbaka. Jag använder doftljus i glas om jag är utomhus och ställer dom på en bricka. [Tänker alltid på brandrisken.]

Ibland kan man känna sig som en förfallen gammal båt och när jag då hör sådana där lyckotips, känns det som jag vill skrika. Då känner jag mer för tips som “fake it till you make it”! Visst kan jag stå framför spegel och le [det är viktigt] åt mig själv. Säga…. “du är vacker och tuff, du duger som du är”. Jag kan dra in magen, ut med bröstet och hakan, lite bredbent och rak i ryggen, nävarna lätt knutna, i en så kallad “power pose“.

Det är lustigt, jag vet att jag fejkar, men snart tror jag på något vis på leendet och växer i kapp med den raka ryggen och huvudet upp. Tro mig och gör ett försök. De positiva tankarna och goda energierna kommer sakta tillbaka. Du mår bättre och kan fortsätta att sända och att dra åt dig positiva energier. Skogstrollet har blivit en skönhet igen med hjälp av lite fejk och magi.

Med eftertänksamma hälsningar från ditt, inte alltid perfekta, silvertroll och medium LAURA