Blog,  Midsommar-magi

Årets kortaste natt –

Just det, midsommarnatten. Vi väntar hela året på denna magiska natt. natten när det känns som om gränsen mellan världarna suddas ut. Vanligtvis älskar jag att vara någonstans i skogen vid ett tjärn den här natten, men i år blir det hemma vid egna dammen.

Jag kommer att vara nästan ensam under midsommarnatten, bara hunden och jag. Det är inte fy skam det heller, tvärtom. Hemma vid huset och dammen känns det tryggt denna nätternas natt att duka upp sin sedvanliga midsommar-picknick och hålla på med magiska ritualer. Jag skördar också de örter som vuxit till sig. De ska vara som mest verksamma under midsommarnatten och det vill jag ta vara på.

För mig gäller midsommar ljusa nätter, picknick och magi. Jag slopar alltid smörgåsbordet till förmån för min älskade picknick och brukar dessutom gå mot traditionen och strunta i midsommarstången och små grodorna. Om jag inte skulle utföra ritualer, spådom och läsa spell, vore det fint med en liten örtanubbe, men ingen alkohol alls är bäst vid spådom och magi. Den kan förvilla energierna.

Gravad lax och sill i form av gubbröra eller skärgårdssill och färskpotatis med mycket dill måste finnas med i picknickkorgen på midsommar. Dessutom finns nog inte så mycket nubbe, att någon skulle få mig att hoppa runt till små grodorna.När barn gör det är det gulligt. Kan gärna avstå från nubben, för att istället få lysande resultat med min magi. När man uttalar önskningar måste man vara helt och fullt närvarande, helt koncentrerad på vad man uttalar, så klara tankar fungerar bäst.

Såg en gång en midsommarbrasa i Finland, som var på en flotte i sjön. Jag har härmat det lite och gör min midsommarbrasa på ett kraftigt galler i ena hörnet på dammen. Pga brandrisken gör jag det så. Nu är det väl mest i Finland, Norge och Danmark som man tänder midsommareldar, men här och var i Sverige håller man fast vid den traditionen också. Liksom jag gör. Mina ritualer på midsommarafton består mest i att använda passande örter som jag kastar i elden medan jag uttalar mina önskningar.

Midsommarafton på fredag är alldeles fantastisk dag. Det är Venus som råder över fredagen – en kärlekens dag, fredagens Även Afrodites och Frejas dag.. Så här är det verkligen en midsommar för Kärleken, men även för partnerskap och hälsa. Alltså en bra dag att be om hälsa och kärlek.

I väntan på midsommarnatten sänder jag ljus och kärlek, LAURA