Drömmar,  Eftertanke,  Nyår

Årets sista nymåne 2022, i Stenbocken

Vi väcktes av räven i natt, jag och vovven. Han förde ett fasligt liv vid sovrumsfönstret – var redan uppe på skrivbordet. Där utanför, uppe på fågelbordet, satt räven och smaskade i sig av talgbollarna med jordnötter, som jag gjorde igår, den luringen. Såg ut som han blinkade till mig och jag tog det som ett tecken att räven är ett av mina kraftdjur. Som en vacker tavla mitt i snöfallet, var så fascinerad att jag glömde att ta ett foto.

Räven som andedjur betyder att få hjälp med mod, list och snabbhet – han är en symbol för visdom och anpassningsförmåga. Sägs också att räven visar på det oförutsägbara och nattliga – det mystiska, magiska, så du lär dig höra andarnas viskningar. Räven påstås vara det djur som har kontakt med andra världar, feer och småfolk. Manar till eftertanke – tänk först, handla sen snabbt.

Det var en oväntad bekantskap under nymånen, särskilt i jordnära, trygga, kanske lite tråkiga Stenbockens tecken. Men massor av humor det har vi, vi Stenbockar. Behövs kanske också, för i det kinesiska horoskopet är jag en Råtta med överlevnadsinstinkt. Där sägs att år 2023 kommer Råttan  att klara sig bra genom problemlösningsförmåga, men ska jobba med sitt tålamod. Håller på rätt mycket med astrologi och brukar alltid jämföra de båda horoskopen. I Kina börjar nyåret, som i år är Harens år, den 22 januari 2023. Ovanligt tidigt.

Med ljussken och massor av kärlek från Laura