Fullmåne,  Hälsa,  TANKAR

Att leva i nuet

Det betyder också att först och främst acceptera sig själv med små fel och brister. Inte grubbla över vilka fel man gjort eller vilka elakheter man blivit utsatt för. Vi kan inte vrida klockan tillbaka hur gärna vi än vill. Vi behöver naturligtvis inte förlåta, varken oss själva eller andra. Bara acceptera det som faktiskt har hänt. Vi kan inte gräva ner oss i gångna tider. Förluster, orättvisor, sorger och egna dumheter är något vi alla har i bagaget. Större eller mindre.

Vi måste rensa ut det förflutna. Ritualer, som att skriva brev till någon vi är arga på är ett fantastiskt sätt att bli av med ilskan och rensa sinnet. Eller skriva och be om förlåtelse, kanske till någon som inte ens är kvar. För mig tillhör det fullmåneritualen att skriva och bränna dessa brev, att låta det gå som jag inte kan ändra på.

Du behöver inte trycka undan känslor som dyker upp, de kan vara befriande men det är “bara” känslor. Det behöver inte ens vara sanningen. Du kan också vara inne i en period av emotionella besvär som gör det svårare. Forskningen visar att flera besvär till och med kan vara näringsbetingade,

Så gå också igenom vad du äter. Omega 3 är viktigt för att hjärnan ska kunna fungera. Utan Omega 3 kan det bli kommunikationsproblem. Om du har svårt med fisk till exempel kan du lika gärna ta ett bra kosttillskott. Även frukt och grönsaker är viktigt och allt går inte att ersätta med kosttillskott. Det är mer tänkt som komplement. Tydligen har maten mer inflytande än vi trott på vårt humör och vår mentala hälsa.

Vägen framåt inte alltid rak. Att bli mer medveten och göra förändringar i våra tankar och övertygelser, som skapar en mer hälsosam mentalitet, kan förändra hela vår upplevelse av världen. Att leva hälsosamt och ta hand om sin kropp och själ är en fråga om inställning. Balans finner du genom att acceptera dig själv som du är, här och nu och älska dig själv varje steg på vägen.

Just att leva i nuet och njuta av varje ögonblick är något att sträva efter. Börja där du är. Använd det du har. Gör vad du kan. Slut fred med det som varit. Det är enda sättet att skapa en lycklig framtid. Livet ska vara lyckligt och livet är här och nu. Vi kan ha stora planer men det är nu vi lever. Glöm inte att njuta av stunden.

Med mycket ljus och kärlek från silvertrollet Laura