höst,  livsstil,  magi

Att vandra på på en häxas stig

När man går genom skogen så här på hösten känns det nästan som att vandra på forntida, hedniska stigar. Luften känns fylld med andlighet och gammal visdom och varje andetag fyller en med lugn och trygghet. När det inte är för kallt går jag förtfarande barfota i skogen, för att få den där “jordade” känslan av trygghet.

Föredrar att gå mina promenader i gryning och skymning, för att kunna sätta mig ner med min spåkula direkt i naturen. Har mina favoritplatser, som vid “mitt” lilla skogstjärn, på några nedfallna träd eller på trollängarna som jag nämner ibland. Bland hela “ängar” av naturligt slipade stenar i olika storlekar är det väldigt tryggt att tända sina eldar för både spådom och astralresor i tanken. Shamantrummornas dova ljud stör ingen eftersom trollängarna ligger mitt i skogen. Ibland är det  nerladdade toner och ibland trummar jag själv, beroende på humör.

Längtar nu efter Halloween och kanske ändå mer efter Alla Helgonahelgen, men det dröjer några veckor. Först ut är Halloween, egentligen tisdagen den 31 oktober, men som i år väl kommer att firas som mest helgen innan, alltså den 28 och 29 oktober, som vanligt tätt följt av Alla helgons helg som i Sverge också är lite rörligt och i år firas den 4 och 5 november. Dvs första helgen efter 1 november, detta väl för att inte krocka med spökfesten Halloweens alla påhitt. Först rolig häxmagi med pumpor och eldar och sedan en andlighetens seriösa hyllningshelg med levande ljus på gravarna, för att ära nära och kära som lämnat jorderiket. Det sägs alltid att slöjan mellan världar är som tunnast den här tiden och många seanser och ritualer utförs. Både magi och samtal mellan världarnas dimensioner. En fantastisk tid!

Med tända ljus och magiska hälsningar!