balans,  Eftertanke,  möjligheter

Bokens och kortens “själ”

Ibland när man läser en bok, är det som om den hade en själ. Texten griper tag och man har svårt att sluta läsa. Oftast när det handlar om människoöden, blir man så gripen att det känns som om man är del av händelsen. Man “ser” människorna, känner in doften från “rök” genom vilken man ser dem. Ungefär som när man tittar in i kristallkulan en tidig morgon.

Jag har alltid svårt att “lyssna” på böcker, tonfallen jag själv “hör” överensstämmer inte med uppläsarens och är det en film brukar människorna vara annorlunda än de i mina föreställningar. Då är det bäst att se filmen eller lyssna på boken först, innan man läser eller tittar på den Då brukar det gå lite bättre. Jag vet att bokens “själ” kommer ikapp mig till slut iallafall. Lite eftertanke brukar ge balans under läsandet. Jämför det gärna med att lägga kort och genomföra en läsning.

Det är det fina med spådom – korten “talar” till mig och jag “ser”…. det som ligger bakom, hur det blev som det blev och hur framtiden kan gestalta sig. Detta med framtiden är inte hugget i sten utan brukar anpassa sig efter vår livssituation. Du har alltid möjlighet att ändra ditt “öde”. Samma kort dragna för olika människor, kan säga helt olika saker. Så stirra dig inte blind på kortets beskrivning om du köpt en ny kortlek med instruktionsbok. Lyssna alltid till din intuition. Själens röst…! Lagda kort anpassar sig till just din situation. Skulle du själv därigenom få andra insikter, kan du påverka framtiden och väl är väl det! Spådom öppnar ofta just möjligheten att se och kunna välja nya vägar in i framtiden.

Med tända ljus, lycka och kärlek!