Blog

Buddha…

Förra gången skrev jag om lyckosymboler och avslutade med ett par ord om Buddha. En herre det finns mycket att säga om. När jag slutade mitt jobb i Singapore fick jag en jättestor/tjock Buddha i avskedspresent, tillsammans med orden…….. “Glöm inte att klappa hans tjocka mage varje morgon”. Det sägs att den stora magen är ett tecken på framgång och materiellt välstånd. Genom att klappa hans mage stärker du detta i ditt eget liv.

Så jag gör det och får iallafall en positiv känsla. Ibland ett gott skratt och fina minnen som dyker upp. Har läst på och “denne man” skall kunna hjälpa med det mesta. Buddha, särskilt den skrattande buddhan, skänker lycka, välstånd och glädje. Han finns i en massa andra, olika gestalter förutom den skrattande, till exempel Buddha Amitabah som associeras med paradiset, som ger inre frid och tillfredsställelse i livet. Det finns Buddhagestalter för för kärlek, medkänsla, godhet, visdom och mycket annat. De olika handställningarna [Mudras}, som man ser på Buddhastatyer har har alla en djupare betydelse.Det finns skydd, meditation, harmoni och många fler. Ska finnas upp till 40 olika Mudras.

Detta är den mediterande Buddhan. Han är min favorit. Ger lugn och insikt. Hjälper dig hitta till dig själv och dina innersta tankar. Han hjälper dig också att följa din intuition, att lyssna till din inre röst. Han är den Buddha som hjälper oss lära känna oss själva och tycka om oss själva. Den som säger till oss…….. Du är bra nog. Du duger som du är.

Många kramar från Laura