Fullmåne,  möjligheter,  Mörker

Decembermåne – Ekmåne

Fullmånen närmast Vintersolståndet kallas Ekmånen, dvs Ekgudens måne, fullmånen inför det nya året. Nu ska vi ta avsked från det som har varit och säga farväl till personliga problem. Denna magiska tid på året när ljuset avtar och Ekmånen blir full, ska vi arbeta med energier som får  oss att släppa allt som belastar. Det är viktigt att vi kan gå vidare och ta emot det nya som väntar. Nu kommer en tid för att samla kraft inför det kommande.

Det passar bra att dagarna nu efter Vintersolståndet blir lite, lite ljusare för varje dag. Passa på med ljusmagi för dina önskningar när du lämnat det störande bakom dig, ordna dina tankar och föreställ dig exakt hur du vill ha det. Dröm att det redan är så, skriv det som en beställning, läs det högt och bränn sedan lappen i en ljuslåga. Vifta röken emot dig.

Upprepa varje dag fram till fullmånen, som den här gången kommer i Kräftans tecken. Den starkaste fullmånen eftersom den kommer i sitt eget tecken. Ett känslosamt stjärntecken, som stärker din intuition och hjälper dig planera på ett väl genomtänkt sätt. En bra tidpunkt för både spådom och ljusmagi.

Med ljus och kärlek…