Drömmar,  Eftertanke,  kärlek

Den internationella kvinnodagen 8 mars

Världen över firas idag den internationella kvinnodagen. Den käraste, dottern, flickan, mamman, mormor och farmor – alla kvinnor! Det ges rosor, tulpaner, favoritblommor  och presenter i vackra paket. Det är kvinnligheten, omtanken och kärleken som firas! Något som kommer i skymundan här i Sverige. Här har det blivit någon sorts emancipationens kamp- och kvinnorättsdag. Vi föds ju som kvinna eller man, så varför inte fira det vackra i våra känslor.

Prideparaden för hen, borde ju kunna existera, utan att ta bort kvinnodagen eller fars dag, med samma kärlek och samma glädje, så att vi helt enkelt firar de känslor vi har. För ljusmagi tänder jag själv alla dessa dagar sju levande ljus i regnbågens alla färger – röda, orange, gula, gröna, blå, indigo och violett. Plus ett vitt eller bivaxljus som gäller för allt. Det är alltid din egen känsla som räknas vad gäller färgmagi, så idag blir det dessutom extra djuprosa ljus för kvinnan här hos mig.

Vackra blommor, kristaller och rökelse får heller inte fattas denna kvinnodag, när jag av tradition kommer att göra en runläggning för just kvinnor. Dagen får gå i lite mer fornnordisk tradition än internationell. Kommer att tillbringa dagen med lite extra ljusmagi för kvinnors kärlek och kärlek till kvinnor världen över. Rätt lustigt – jag har fått Grattis sms och samtal till 8 mars från flera länder världen över, men inget från Sverige. Känns både rätt och fel, situationen i Sverige är annorlunda än i många andra länder. Men fira ska jag! Brukar fira allt som är möjligt!

Med ljus och kärlek från Laura