Drömmar,  Eftertanke,  möjligheter

Drömmar om våren

Så här års är vi nog många som drömmer om våren. Jag tänker nu på allt jag ska plantera för mina magiska ritualer och har faktiskt börjat så smått. Finns örter som behöver lång tid på sig för att börja gro – en del satte jag redan under senhösten  -22, men de flsta kommer i jord nu. De flesta kort efter nymånen den 20 februari. Nya frön brukar växa bäst i takt med en växande måne, när kraften dras uppåt.

Drömmarna om en fantastisk skörd styr mitt trädgårdsarbete – nu jobbar jag förberedande i växthuset varje dag. Att sedan kunna använda sina egna ekologiska örter vid ritualr och manifestationer är härligt. Liksom att bränna mina egna rökelser – där jag sått, skördat och torkat växterna. Då vet jag att energierna är goda. Köper du din rökelse är det alltid bra att rna den före användning. Låt den stå en fulmånenatt i fönstret ett par timmar eller låt röken från torkad, vit salvia rena din röklse.

När våren sedan är i full gång väntar allt grävande i trädgården. Jobbigt, men nu drömmer jag om att få börja. I år kommer jag att satsa extra på nya rosor, lavendel och olika sorters basilika. Det är de kärleksörter som nu till alla hjärtans dag kommer i mina “kärleksburkar”. Vanliga vackra burkar med lock fylls med örterna tillsammans med rosa salt och favoritkristaller för kärlek. Sedanförsluter jag med rött eller rosa sigillvax och använder alltid burken vid spell och manifestationer för kärlek. Kanske sittande i min gamla eka på favoritsjön.

Med ljus och kärlek från Laura