höst,  magi,  själ,  Vintertid

Drömmar….

Just nu drömmer jag om vinter och mycket snö. Låter det konstigt? Inte alls och det är bara ibland – för det mesta älskar jag hösten. Men det finns ett stort MEN…, Det heter smuts, grus och leriga stövlar. Här i skogen är ingen asfalt så långt jag orkar gå. Närmaste lilla stad är 40 km bort! Inte undra på, att jag drabbas av storstadsdrömmar när regnet öser ner. Är lätt botat faktiskt. 290 km med bilen till vänner i Stockholm får mig snabbt att längta hem igen. Trots att jag bott i många storstäder i världen, förblir jag i själ och hjärta ett skogstroll.

Bara jag slipper slask och lera, annars föredrar jag fina vinterdagar. Men nu ska jag fortsätta njuta av hösten. När jag ser vackra vinterbilder, glömmer jag lätt allt snöskottande. Det regnar ju inte varje dag och det är en härlig upplevelse när solljuset börjar strila ner mellan de färgsprakande träden på höstmorgonen. Tittar man uppåt ser man flyttfåglar i olika formationer, som redan under ett par veckors tid har börjat dra till sydligare länder. Första att dra i år var de två svanparen, som varje år kommer till ett litet skogstjärn i närheten. Brukar alltid bli tidig vinter med mycket snö när de ger sig av först. Spännande att se hur det blir i år.

Det blir iaf en hel del att stå i den närmaste tiden. 31 oktober har vi bus och godis festen Halloween. Både barn och allt fler vuxna gillar den dagen. Att klä ut sig lockar helt tydligt de flesta åldrar. Kanske är det tjusningen med att klä ut sig. Verkar bli lite extra nu i år, efter corona restriktionerna är hävda. Själv gillar jag alla ritualer, eldar och spådomar. Något för alla. Lördagen därefter blir det lugn och eftertanke, ofta förbundet med besök på kyrkogården för att tända ljus.

Om man använder runor vid spådom, så pekar runan Ass, höstens runa, på visdom som stärker andligheten. Kontakten med själen och intuitionen stärks Även klarseendet och självkänslan, det högre jaget inspireras. Det är luftrunan som härskar och blåser liv i både visdom och skapande processer. Kontakten med universum är den bästa och uppmanar till tro på dig själv och din egen styrka. Tryggheten står högt under hösten, så det lovar att bli en fin tid.

En tid som jag vill utnyttja för extra mycket spådom. Kristallkulans bästa tid är nu – långa gryningar och skymningar när ljuset faller perfekt. Framtiden känns nära och mer förutsägbar. Känslan och kontakten med andra sidan är starkare än någonsin. Det är nu vi på Alla Helgons Dag tänder ljusen för för de kära vi mist och minns i våra hjärtan. Hösten är också tiden för vänner, släkt, familj och tradition. En picknick med tända ljus och höstgott, har blivit tradition för mig när vädret tillåter. Lägger det alltid på en vacker, solig höstdag. Att vänta till 6 november verkar riskfyllt med vädret.

Hälsningar med önskan om en solig höst, ljus och kärlek, från LAURA