Eftertanke,  livsstil,  möjligheter

Drömmen om evig ungdom

Men vill vi verkligen tillbaka dit, till ungdomen? När jag pratar om kampen för skönhet, då är det inte själva utseendet, även om jag vill göra det bästa för det också, utan mer strävan efter kraften,  hälsan och orken – allt för kropp, tanke och själ. Vi vill ju alla ta vara på alla de möjligheter som finns. Själv värdesätter jag allt mellan skogspromenader och hemmaspa, yoga och meditation. Plus andliga ögonblick som gör gott för själen, de kommer ofta i förbindelse med avslappnande musik eller en myskväll med favoritfilm.

Men återkommer alltid till hemmaspa med rökelse, tända ljus och doftoljor. En kväll i bastun med aromaterapi är heller inte att förakta, särskilt gott är det för själen. Viktigt är att njuta medvetet av det man gör, försöka fånga upp de små stunderna av njutning och njuta riktigt medvetet. Lever också efter månens faser med passande magi och ritualer, något som också gör gott för själen. Det behöver inte vara storslagna händelser som ökar vårt välmående, utan snarare små enkla ting.

Att avsluta en stressig dag med lugn meditation är balsam för själen och behöver inte vara så omständligt. Bara sätta sig på en kudde eller på en stol med rak rygg. Slappna av men håll ryggen rak  för att sitta bekvämt under hela meditationen. Blunda och lägg händerna i knäet. Fokusera på andningen, som sätter dig i förbindelse med ditt inre. Andas medvetet och börjar du tänka efter, återgå till andningen och känn hur lugnande andetagen verkar. Sätt enn äggklocka på 10 – 15 minuter innan du börjar så är du tillbaka i verkligheten när den ringer. Mer komplicerat behöver en meditation inte vara. Avsluta gärna med att dra ett dagens kort.

Med kärlek och ljus.