Eftertanke,  Nyår,  Önskningar,  spådom,  TANKAR,  Tarotkort

Eftertanke inför årets slut

Minnena blir fler för varje år, en del faller i glömska, andra lyser lika starkt som alltid. Värst är allt man ångrar, tänker man skulle gjort annorlunda. Men orden som man sagt kan man inte ta tillbaka. Tillfället att be om förlåtelse försvann när tiden passerade. Nu är det bara sig själv man kan förlåta för ord man aldrig skulle sagt, saker man aldrig skulle gjort eller gjort helt annorlunda.

Det måste vi göra, kunna förlåta oss själva. Att gå runt och älta, gräma sig över gamla dumheter tjänar ingen och skadar inte bara en själv utan även omgivningen. Sååå, detta årsslut håller jag på med förlåtelse ritualer för oavslutade “dumheter”. Tänder ett ljus för varje händelse jag ångrar och bränner ett lagerblad där jag skrivit ner min galenskap eller mitt oförnuft. Förlåter mig för vart och ett. Började igår på annandagen och bränner mitt sista lagerblad dagen före nyårsafton, hehe. Har samlat på mig lite “misstag”, men nu ska de inte belasta mig mer. Nytt år – Nystart.

Har också tänkt efter inför mina nyårslöften. I år ska det inte {bara} bli det gamla vanliga med träning, diet osv utan löften med mer eftertanke. Vilka planer jag har för jobbet och vad jag tänker göra för det. Naturligtvis vara mer inloggad på linjen. Här har jag omdisponerat lite för att få det att fungera, så det kommer att bli fint. Med familj fungerar det, så det löper på som vanligt, men vovven och jag kommer att gå på flera kurser. Inte bara lufsa omkring för oss själva uppe i skogen utan det ska bli både agility och eftersök. Det med eftersök är ett experiment för att få honom att sluta rasa efter varje räv, rådjur och älg han ser. Få lite ordning på odygdspåsen helt enkelt.

Planerna som inkluderas i nyårslöften är några stycken, men den viktigaste är nog en omfattande kurs i Astrologi som jag kommer att gå under hela året. För att komplettera med månens faser, som jag redan arbetar mycket med. Alla stjärnfall följer jag också. Läser alltid horoskopen från olika astrologer, men nu vill jag kunna sammanställa själv, eftersom jag alltid finner så mycket som stämmer när man tolkar stjärntecknen. Att ta detta på största allvar känns som mitt viktigaste nyårslöfte.

När jag öppnar nyårsgåvorna, ska jag känna mig fri för en nystart efter nyår. Det passar så bra att lägga allt bakom sig under den avtagande månen som vi har just nu. Allt från ändra på dåliga vanor, avsluta dåliga relationer, bli av med skulder, gå ner i vikt – men det är väl svårast vid just den här avtagande månen mellan jul och nyår.

Nymånen, den första 2022, kommer den 2 januari. Tiden för avsikter och föresatser, önskningar och hopp. Vad vill du gå framåt med? Bra tid att komma till insikt – en drömmarnas tid. Kanske upprepa nyårslöftena för att ge dem mer tyngd! Nu önskar jag ett fantastiskt Gott Nytt År och hoppas att alla dina önskningar blir uppfyllda.

Med ljus och mycket kärlek från LAURA