Eftertanke,  Midsommar-magi,  Sol,  spådom

Elementet är eld

Nu är det sommar, middagstid och väderstrecket är söder – färgsprakande blomster i orange, rött och guld. Då är elementet eld. Ljusbringande tid med passion och glädje, kreativitet och initiativ. Rätt tid för clairvoyance, mysticism och spådom. Elden styr över alla dessa egenskaper, som ambition, konst, inspiration, litteratur, upplysning, psykisk kraft och andlighet. Den står för beskydd och för ritualer som befriar.

Ärkeängeln Mikael är solens, ljusets och som krigsängel även eldens ängel. Sommarens ängel för kraft och energi i våra liv. Visualisera honom klädd i scharlakansrött och guld med ett stort svärd i ena handen och en våg i den andra. Det är i vågen han väger det goda mot det onda vid himmelsporten.

Vill du göra en önskeritual, där du ber honom om hjälp, skriv din önskan på ett guldfärgat eller rött papper och ge det till elden, samtidigt som du ber honom om hjälp. Du kan gärna använda en järngryta över den öppna elden för ritualer.

Eller så väljer du bara ett enda vackert ljus för ritualen. Har du inte ett rött eller guldfärgat, går det alltid bra med ett vitt. Det vita kan ersätta vilken färg som helst. Vill du ha en kristall i handen för att förstärka din bön, då passar bärnsten, solsten, karneol, granat, blodsten eller röd japsis. Eller helt enkelt en sten du känner för. Det är viktigt – du ska aldrig använda något som inte känns rätt – det gäller också för rökelse eller örter.

Örter och/eller rökelse som passar att använda är lagerblad, solros, ringblomma, rosmarin, mynta, apelsin- eller limeskal. Har du trollhassel är det perfekt. Örterna ska vara torkade. Använder du inte färdig rökelse är det bara att strö dina örter över elden medan du ber din bön eller upprepar ditt mantra. Viktigt – TRO på det du önskar. Föreställ dig att det redan är så. Tankens makt! Jag brukar föreställa mig, att en vis uggla svävar över elden och ger mer kraft till min bön.

Hälsar silvertrollet Laura med eld och kärlek!