balans,  Eftertanke,  harmoni

Elementet är jorden

Moder jord, det trygga elementet, som finns där mellan eld och vatten mittemot luft och även metall. som är med på ett hörn. Vanligtvis räknar vi elementen jord. eld, vatten och luft – som i tarortkortleken. Metallen har kommit med på lite senare tid. Ungefär som med smakerna sött, surt, salt och beskt – senare kom även umami med.

Elementet jorden kopplas i astrologin till stjärntecknen Stenbocken, Oxen och Jungfrun. Är du född de första eller sista fem dagarna i ett tecken påverkas du också av det närmast liggande. De tre jordtecknen är vardagsnära. De står för uthållighet, balans, ordning och reda, de är pragmatiska och står med båda fötterna på jorden. “Trädkramare” som gör drömmar till verklighet genom att vara realistiska och metodiska. Jordens magi att skapa urkraft är rätt för dem, så ritualer förknippade med jorden passar dessa tecken.

Kristaller som passar jordtecknen kan vara rosenkvarts, aventurin, malakit och absolut bergkristall. Men vad gäller kristaller ska du i första hand låta känslan välja, då blir det alltid rätt. Min bruna favoritkristall är tigerögat, som står för mod, hälsa, pengar och självsäkerhet. “Jordmänniskorna” är för det mesta mycket naturnära och trivs i naturen, så att tillbringa helgen och/eller semestern i skog och mark är helt rätt. Färgen brun, jordens färg, passar för ritualer för trygghet, allt praktiskt, ansamling av pengar och bevara traditioner. Använd också brunt för att bli starkare och få bukt med själens smärtor. Brunt är kopplart till rotchakrat och därför bra för att skapa beskydd och jorda energier vid manifestationer – idag är lördag, en dag där en av de viktigaste färgerna är brun.

Ha det gott, hälsar Silvertrollet med ljus och kärlek!