Drömmar,  Hälsa,  kropp och själ

En bön om skönhet

Magi för skönhet och böner om evig ungdom. I alla fall känns det bra att göra det lilla extra för sin spegelbild. Idag har vi gått in i perioden från fullmåne till nymåne – den mörka halvan av månaden. Månen har alltid varit förbunden med en väldigt kraftfull magi som sägs påverka oss både fysiskt och psykiskt. Den betraktas som känslornas härskarinna och påverkar våra känslor, vår intuition och vår ödmjukhet. Inlevelseförmågan stärks när vi följer månfaserna.

Månen är också en viktig symbol för det övernaturliga, mystiska och sägs vara kopplad till vårt förflutna. Den påverkar vårt minne och vårt undermedvetna. Måncermonier är som allra starkast under fullmånen plus tre dagar före och tre dagar efter. Jag brukar dagarna före börja med ritualer – för vad jag och andra vill släppa taget om, själva fullmånedagen och dagen efter blir det divination och spådom .

De sista 2 dagarna går jag in i mig själv för det som är viktigt. Skönheten, välbefinnandet och förmågan att må bra, tar då en stor plats. Fullmånen utgör ett klimax när alla våra känslor blir stora, så under “finalen” hehe, då låter jag min önskan om skönhet ta över. Eldmagi med ritualer för skönhet, rökelse med ros och lavendel och naturligtvis tre stora eldar utomhus. Inomhus lyser tända ljus i djupt rosa, indigo och lila. Avslut blir sedan på tisdag kväll med hemmaspa, doftljus, härliga oljor och ansiktsmasker . Tisdag är en bra dag då man kan önska det nästan omöjliga – planeten Mars ger styrka och den renande eldens ärkeängel Samael ökar möjligheterna.

Med ljus och kärlek…!