Eftertanke,  harmoni,  kärlek,  magi

En grön fredag

Sitter med skrivbordet vid ett stort fönster mot skogen – det ser ut som en grön explosion när jag tittar ut. Allt växer med en väldig fart. Jag har blandskog så “titthålen” mellan tall och gran är nu fyllda med björk, al, asp och många fler. Finns nog inget som slår just doften av vår. Grön fräsch, positiv och energigivande.

Tidigt i morse, i gryningen, flög en uggla förbi precis vid fönstret, så jag har suttit och försökt lista ut om det ska betyda något särskilt. Väldigt långt tillbaka betydde det otur om en uggla flög förbi. Men den sägs nu förmedla både klokhet och visdom. Ugglan se i mörkret vad andra inte ser och skyddar mot onda krafter. Häxfågeln som den också kallats, {i alla fall i Afrika], siar om framtiden och är en stark symbol för klarsynthet och magi.

Jag tror att fågeln ville säga mig, att detta är en bra dag för besvärjelser om skönhet och kärlek. Vi får inte glömma att fredagens styrande planet är Venus. Afrodite, skönhetens gudinna, väntar på att hjälpa dig med skönheten och Freja, valkyriornas ledande gudinna, ger dig kraft när hon reser över himlen i sin vagn, dragen av sina 2 svarta jättekatter, Tove och Hogner. Hon sägs också varit bra på att se in i framtiden.

Passade på att plocka massor av små björklöv för morgonteet, när jag var ute med hunden. Godast helt nyplockade, men lika nyttiga soltorkade. Det är ju gudinnan Frejas heliga träd i Norden, så det passar riktigt bra. Ska hjälpa mot ledvärk och vid hosta. Det är blodrenande och sänker kolesterolvärdet.

En urgammal nordisk tradition, var att piska sig med björkkvastar, Vårpiskningen, när man samlades i solen och piskade överkroppen för att få bra blodcirkulation. Seden fortsatte faktiskt en bit in på 1900 talet, men flyttade sen in i bastun, för att stanna där. Nu för tiden sägs björken i magin mest stå för rening, hälsa och nystart, men även beskydd för de svaga.

Med ett gott björklövste, ljus och kärlek – Ha en bra dag!