Blog,  livsstil

En helande ego-helg..

Det är skönt att planera för en helg bara för sig själv. Att satsa på att bli en “ny” välmående människa på fredag, lördag och söndag. Slopa slö-tittandet på TV och kolla inte mobilen stup i ett. Se till att du inhandlar allt det som behövs på fredag. Då slipper du avbryta lördagen och söndagen för inköp. Köp bara naturliga, helst ekologiska produkter. Det ska bli en helg för både insida och utsida som ger dubbel skönhetseffekt.

På fredag kväll ordnar vi vår egen oas. Det är så skönt att ordna allt hemma, så man själv får bestämma, så det blir som man vill ha det. På fredag kväll blir det helt vegetariskt. Till det dricker jag ett glas varmt citronvatten, av färskpressad eko citron. Efter maten blir det ett hett fotbad med lavendelolja i ungefär 15 minuter. Fyller på hett vatten hela tiden. Medan jag sitter där, låter jag en passande ansiktsmask inverka. Och en hårinpackning som jag tar före hårtvätten. Medan jag sitter där brukar jag också ha 3 tända ljus, insmorda med enbärs- eller tallolja. De står för beskydd, lycka och framgång. Passar på att uttala mina önskningar. Avslutar med en härlig dusch och kroppslotion och sedan blir det en lång natts sömn.

Lördag och söndag sen går allt i hälsans och skönhetens tecken. För att dagen ska bli bra brukar jag börja med ett enkelt yogapass, som exempelvis solhälsningen och avsluta med en kort meditation. Det brukar göra underverk. Därefter lång nyttig frukost med gott örtte till. Sedan dagens höjdpunkt, långpromenaden med hunden. Det brukar bli 6 – 8 km, så när vi kommer hem är grönsaksgrytan i ugnen färdig. Att sätta in en römartopf på låg värme brukar vara perfekt. Till det brukar jag fuska med en skål räkor och ett par goda dippsåser. Njuter av varje sked jag tar, äter långsamt. Eftermiddagarna blir det specialbad med härliga oljor, allt efter humör och naturligtvis inpackningar för både hår och ansikte. Avslutar med en lätt ansiktsmassage + favorit krämen, just nu en med Q-10. På söndag eftermiddag brukar jag ta fram en speciell dagbok där jag skriver ner mina tankar, önskningar och drömmar. Medan jag skriver lyssnar jag på lugnande musik. Man måste skämma bort sig själv ibland, glöm inte det.

Många helande ego hälsningar från Laura