änglar,  balans,  Eftertanke

En stund med dig själv

Vi behöver alla en stund med oss själva ibland. Att meditera är en bra början. Sätta sig bekvämt och slappna av. Båda fötterna stadigt på golvet eller marken. Ta några djupa andetag och låt tankarna fladdra omkring eller upprepa ett mantra. Jag brukar ta den här stunden med mig själv ett ytterligare steg ibland och förlägga meditationen till bastun eller besöka ett spa. Om tankarna fastnar och börjar älta, då är det bara att koncentrera sig på djupandningen igen, om jag nu är hemma eller någon annanstans.

Att meditera när man slappnar av i bastuns hetta han vara väldigt lugnande – till och med lite för avslappnande, så man somnar till ibland. Men härligt är det. Ibland föreställer jag mig en boll av ljus som omsluter mig och jag ber någon av ärkeänglarna ge mig stöd vid meditationen. Ofta blir det ärkeängeln Rafael eller Haniel som båda är ärkeänglar för healing.

Rafael sägs vara de starkaste healingängeln, som också styr över både traditionell och alternativ medicin. Han är en konstens ängel och verkar för fred mellan länder. Tänk på att du alltid måste be en ängel om hjälp. Haniel är den ärkeängel som också är mångudinna och en drömmarnas ängel. Både vid nymåne och fullmåne är hon den jag också ber om stöd.

Lika härligt kan det vara att meditera när man får ansiktsmassage. Man drömmer sig bort i en bubbla till den ort dit man man helst vill åka. Jag brukar måla ut för mig själv precis hur jag vill ha det, ensam eller med sällskap och när jag drömt färdigt blåser jag i tanken bort bubblan. Min pink-bubble meditation är förbi och jag kommer tillbaka till verkligheten.

Eller man njuter av behandlingen och mediterar till avslut i ett vilorum med härligt doftande eteriska oljor. Själv är jag väldigt förtjust i doften av kanel och apelsin, som på mig verkar fräscht uppiggande. Här kan man välja doft efter behov och humör. Kanske lugnande dofter ena dagen och en doft som piggar upp en annan dag. Citron med eukalyptus är också en av mina favoriter. Hemma brukar jag variera mellan rökelse och så kallad doft diffuser eller aroma lampa. Aromaterapi är något underbart för själen, särskilt om man reagerar på dofter.

Med ljus och kärlek från silvertrollet Laura