Eftertanke,  livsstil,  Månfaser

Ett enkelt liv

Som “naturhäxa” försöker jag de tider jag är hemma i stugan, att leva ett liv helt i samklang med naturen och följa månens faser. Mitt “Zen”-liv där jag gör en sak i taget i bästa mindfulness anda, omsorgsfullt och komplett. Anpassar tiden för mina spell och ritualer och tar mig tid att sitta ner i lugn och ro.  Meditation och yoga har också sina fasta tider. Reser heller aldrig bort utan min yogamatta, mina favoritteer och ett par älsklingsböcker.

Har väl redan berättat att jag är väldigt förtjust i picknick, sommar såväl som vinter. Har den här vintern också börjat laga mat utomhus över öppen eld ibland, i riktiga gamla gjutjärnsgrytor. Är riktigt meditativt och smakar himmelskt gott. Passar naturligtvis också på att spå i eldens lågor och framkalla positiva energier genom att strö torkade örter i elden.

Läser så mycket nu om att vinterbada, men så långt har jag inte kommit än. Värmer mig hellre framför en härlig brasa. Har iallafall lovat mig själv att försöka när nästa vinter kommer. Ska ju vara mycket hälsosamt, men det var när jag läste att det ska verka föryngrande som jag bestämde mig. Åldersnojan biter ju till ibland, så det får bli ett offer för skönheten. Men på måndag 20 mars kommer vårdagjämningen med spådom och ritualer och inte nog med det, på tisdagen följer nymånen.  Verkligen en tid för nystart och positiva vårkänslor.

Med ljus och kärlek från Laura