Blog,  fågel Fenix, ,,  Önskningar

Fågel Fenix

Vi har väl alla någon gång velat stiga upp ur askan som Fågel Fenix. Denna magiska fågel föddes ur aska genom sin kraft. Han finns ofta avbildad som en symbol för en ny början. Du kan åkalla honom och få hjälp att övervinna dina svårigheter och symboliskt födas på nytt, kraftfull och mäktig. För att tro på dig själv och stärka ditt självförtroende så du når berömmelse och framgång. Du kan be om hans beskydd och få hjälp att driva bort negativa energier. Han hjälper dig med kärleken till ett lyckligt förhållande. Inte minst hjälper han dig att fördjupa dina kunskaper inom häxkonsten – det är bara att be honom.

Han är alla fåglars konung denna vackra eldfågel. En mäktig ande och klok beskyddare. Han presenterar sig inte som en gud utan som en tradition för att hjälpa andra. För att få hans hjälp behöver du inte kalla på honom utan bara säga hans namn och att du behöver honom. Jag skulle bränna lite rökelse med kanel, muskot och myrra eller kanske enbär samtidigt som jag ber om hans hjälp. Inom vissa kulturer användes tidigare både stark och hallucinerande rökelse, men inte längre.

Vad som brukar praktiseras är att bränna rökelsen framför en bild av honom, när du ber om hans hjälp. En lämplig tid är en söndag, solens dag, när solen står som högst på himlen. Han är eldkungen, solens fågel med vingar av eld och han kommer att visa dig vägen och lysa upp när det är mörkt i ditt liv.

Så vacker och så god denna eldens och solens fågel, som inom den kinesiska kulturen är mer känd som Fenghuang som är en symbol för elementet eld. Andliga och spirituella utövare använder det för att ge människor berömmelse, framgång, rikedom och pengar.

Fågel Fenix används som som symbol för många hermetisk ordnar som frimurarna, roskorsarna och korsriddarna. I flera tusen år har han varit symbol för styrka och kraft. När fågeln levt ca 500år så bygger han sig ett bo på grenarna i en ek och lägger sig att dö. Ur liket föds en ny fågel Fenix som kommer att leva ytterligare 500 år.

Med ljus och kärlek från LAURA