Drömmar,  Eftertanke,  Mörker

Fantasins fjärilar flyger

I sommarnatten flyger till och med fjärilarna. Små och silverblå, som tecken på andlighet, kärlek, lycka och fantasi. De är ett mycket starkt tecken på en ny början, förändring och pånyttfödelse. Symboler för själens frihet och glädje. I Kina till och med symboler för ett långt liv och kärlek. För mig har fjärilen betydelsen frihet och skönhet – livets verkliga skönhet och även tilltro till livet. Det som jag så ofta skriver, att tron och övertygelsen att allt blir bra är viktig.

I sommarnattens mörker är allt annorlunda än på hösten och vintern. Nu känns luften ljummen och vi hör djurens läten. Eller är det andar som viskar i skogen? Jag har några gånger dragit ut mitt trebenta albord för seanser nattetid i skogen – just på ljusa sommarnätter. Känslan att världarna är nära varandra är påtaglig och det verkar som om kontakten med andra sidan är lättare att nå. Får se på tisdag när “väderprofeterna” lovar både regn och åska. Brukar alltid få “kontakt” med min mor just när åskan går. Då är också mina minnen mycket starka.

Det verkar som om vi alla har speciella dagar eller situationer när vi lättare får andliga kontakter.  Vid meditation, under ett yogapass, under drömmen, vid speciellt väder eller naturligtvis under en seans när andevärlen får starka energier från vår sida. “Hör av dig nu!” Min far känner jag mer ofta vid min sida, som om han alltid vore i närheten på ett positivt sätt. Jag lärde faktiskt också riktigt känna honom efter det han passerat regnbågsbron. Tillsammans med alla andra tillhörigheter fick jag också hans dagböcker och läsningen över flera månader blev en fantastisk upplevelse.

Med andlighet och ljus!