Blog

För kropp och själ…

Vi ska njuta av nuet och av livet, stressa ner och koppla av. Att njuta av livet är viktigt för oss. Om du blir livsnjutare får du värdefulla biverkningar. Du blir gladare, inte så att du går omkring sprudlar livsglädje jämt, men du kan se meningen med det mesta du gör. Du blir friskare, för dina känslor påverkar vilka ämnen som din hjärna sätter igång produktionen av och ett gott skratt är direkt nyttigt för hälsan.. Känslor som ångest och pessimism ökar också risken för att bli sjuk. Om du njuter av livet, kan du för det mesta skona din kropp från skadliga känslor.. Optimism, avslappning och ett gott skratt är direkt nyttigt för hälsan. Och vad kan vara mer njutbart än en härlig spadag. Hemma eller på Spa.

En spadag hemma brukar vara perfekt för en blivande livsnjutare. Telefonen är avstängd. Favoritteet upphällt i en vacker kopp och känslan att du har all tid i världen för dig själv. kommer smygande. Jag fyller alltid badrummet med sköna, varma handdukar, väldoft i form av rökelse och doftljus och lyx för hud och hår. När du tar hand om kropp och själ får du inte heller glömma smaklökarna. Förbered någon favoriträtt som avslutning. För att få en magisk upplevelse handlar det om att tillfredsställa alla sinnen. En vacker belysning, lugnande musik och sinnliga dofter.

Vårt intuitiva sjätte sinne kan vi stimulera genom yoga, meditation, Tai-Chi och annat. För en del räcker det att sitta i stillhet med aroma-terapi. En bra bok för att skapa sitt eget hemma-spa är boken “Lisens Örtspa” av Liesen Sundgren.

Ljus och kärlek från Laura