Drömmar,  Eftertanke,  livsstil,  magi,  Stjärntecken,  Tarotkort

Förfärliga födelsedag!

Har aldrig tyckt om påminnelsen om att jag blir äldre, kallad födelsedagen. Fram tills jag blev myndig var det kul och jag längtade efter den dagen. Sen märkte jag, att det kanske inte var så kul iaf med ansvarets ok hängande över sig. Man vänjer sig, tröstade jag mig med och det gör man. Födelsedagen har ju vissa fördelar med att man kan få någon liten present och de flesta brukar vara särskilt vänliga mot en, just på födelsedagen. En fördel med födelsedagen är också att jag av hela mitt hjärta kan ägna mig åt ljusmagi, utan “någons” kommentarer. Det blir tända ljus överallt. Några ljus förgyller till och med min chokladtryffeltårta – min favorit. Och ja, jag är tacksam över att vara frisk och stark.

Just nu känns det inte så lustigt att bli äldre – jag är på jakt efter gråa hårstrån. När de dyker upp, vips kommer pincetten fram och de är borta. Men från och med imorgon den 15 januari klockan 03.33 [födelsetid], ska det grå få härja fritt. Jag har för några månader sen redan lovat ett foto med grått hår här på bloggen, men det växer ju så långsamt. Nu kommer jag nästa vecka, att ta till frisörhjälp med färgen och ni kommer snart att möta en Lady in Grey.

Nystart på allvar är mottot – imorgon på lördag, födelsedagen – på måndag fullmåneritual, där jag tänker ha avskedsritualer för allt jag vill ändra eller avsluta. Påbörjade det “jobbet” redan på nyårsafton. Men, men, klockan 03.33 varje födelsedag tänder jag en stor brasa ute på gården. Min vägg till andra världar känns som tunnast just då. Jag börjar med mina manifestationer för det jag vill avlägsna ur mitt liv och ändra på mig själv. Sedan kommer en längre Tarotkortläggning – det keltiska korset med 10 kort och spåkulan åker fram. Till avslut mediterar jag ca 15 min vid elden för att hitta inre ro.

Sedan kommer det viktigaste – jag skickar en änglahealing på distans till de av mina kunder som önskat. Ber 2 eller 3 ärkeänglar om hjälp att stödja kunderna med det de behöver bäst just nu. Ungefär som jag brukar göra varje fredag mellan 19.00 – 19.30, men lite längre tid. Sedan går jag tillbaka in i huset för en kopp örtte och tjuvstartar med chokladtryffeltårtan.

Brasan som brinner på en säker plats får fortsätta brinna ut. Inte vid havet som på bilden, men ändå vid en stor naturdamm. Damen i den röda capen på bilden ovanför, skulle kunna vara jag. Har ofta på mig en sådan lång röd och älskar att vara ute i skogen vid dimma. Vill du ha tips med ljusritualer eller mantran är det bara att fråga mig.

Nu önskar jag bara att det snart är söndag, en dag i lugn och ro för ett “gammalt silvertroll”. Yoga och meditation är det enda jag planerat – plus att vara inloggad ett par timmar på morgonen och ett par på eftermiddagen. Min man gapskrattade när jag pratade om lugn och ro. Kommentar…”Inte kan du hålla dig lugn en hel dag”. Naja, jag har lagt till en längre skogspromenad och kanske ett försök till vinterbad också – ska vara väldigt hälsosamt läste jag!

Med ljus och kärlek från Laura