Fullmåne,  Månfaser,  möjligheter,  Vintertid

Fullmåne i februari

Visst är det snömåne i februari, men just nu är det inte så mycket. Den, snön alltså, kommer och försvinner, kommer och försvinner….. Trist. Men tiden ska vara bra säger astrologerna. Alla planeter på rätt kurs och fullmånen kommer att vara i Lejonet, Venus i konjunktion med Mars i Stenbockens tecken. Turplaneten Jupiter skapar sextil Uranus så det blir överraskningar och goda nyheter. Det är så mycket på gång – något viktigt väntar. Mot slutet av veckan flyttar solen in i Fiskarna och kommer allt närmare Jupiter, dit den ska komma den 5 mars. Det här årets lyckligaste dag enligt Universums förutsägelser. Optimismen knackar på, allt är positivt.

Skulle du ändå känna dig missmodig, försök vända tanken åt det positiva hållet. Släpp grubblerier och ältande och satsa på positivt tänkande. Gör något du tycker riktigt mycket om. Det är svårt att ge förslag för vi tycker om så olika saker. För mig brukar det räcka med en lite längre skogspromenad. Just nu är också en fantastisk tid. Mycket lättare att få se vilda djur nu än på sommaren, när skogens alla träd fungerar gömställe. Räven syns på långt håll med sin röda päls. Den jagar ju inte bara nattetid som en del djur gör, utan även dagtid. Den vackre, listige lymmeln… står faktiskt för både visdom och anpassningsförmåga. I Kina ansågs räven tidigare som ett gott tecken från andarna. Den har magiska krafter och kommer bra överens med feer och småfolk. Har du räven som kraftdjur så sägs du vara kraftfull och utåtriktad.

Fåglarna ser man överallt i skogen såhär på vintern, eller skulle jag säga “nästan-vintern”. Korparna brukar vara osynliga vintertid, men i år ser jag dem nästan varje dag. Tyder det med välvilja som tur och tror fast på turdag den 5 mars, såsom himlatecknen säger.

Även rovfåglar har varit mer synliga i år. Mest är det naturligtvis kattugglan, vår vanligaste uggla, som finns nästan i hela landet. Spelet från ugglorna har redan börjat i år, lite tidigare än vanligt. Här hörs de på kvällen ca 21.99 till midnatt och sen sätter de igång tidigt på morgonen igen, fram tills det ljusnar. Jag lovar att det är en fantastisk upplevelse att stå under stjärnhimlen och höra ugglorna spela. Vishetens fåglar. Det blir en tur vid midnatt, eftersom det blivit stjärnklart och morgondagens fullmåne lyser redan, nästan i sin fulla kraft. Tala om tur! Har jag ännu mer tur, får jag höra en lodjurshane som ropar efter hona – förbrunsten har just börjat. Lodjuret sägs vakta över universums visdom och all magisk kunskap – har du lodjuret som kraftdjur har du förmågan att se igenom människors rädslor och osanningar.

Med ljus och kärlek i fullmånens magiska tid, från Laura