Drömmar,  Eftertanke,  Fullmåne

Fullmånens magiska kraft

Sitter vid mitt skrivbord som idag mest ser ut som ett “ritualbord” – täckt med en mörkt lila sammetsduk. Rökelse bränns i tre nyputsade mässingskålar – en med vit salvia, en med torkade tallbarr blandad med torkat apelsinskal och en med lavendel- och rosknoppar. Det doftar himmelskt! Salvian naturligtvis för att jaga bort dåliga energier locka fram goda. Tall och apelsin för hälsa, förmögenhet och tillsammans med apelsin för långt och lyckligt liv. Lägg det torkat i en liten påse under kudden, så får du skydd mot mardrömmar. Lavendel och ros för härlig doft, vänskap, kärlek och även för att förstärka andlig kraft.

På fönsterbrädan framför mig står kristallkulan i gryningens långsamt ankommande ljus medan stora snöflingor liksom dansar ner i månskenet och utanför fönstret i skogsbrynet brinner årets första påskeld. Allt är stilla och otroligt vackert. Några fåglar  flyger tyst mot gryningens ljus.

Detta lovar att bli en alldeles speciell dag! En dag för spådom, drömmar och eftertanke under fullmånen.  Dagen före påskhelgen dessutom, mellan dymmelonsdagen och långfredagen och enligt gammal folktro är det den natt då häxorna begav sig till Blåkulla, flygande på sina kvastar för att sedan återvända på Påskdagen. Tur att man inte lever på 1670-talet då häxorna anklagades för att åka till djävulens gästabud. Vad som lever kvar än i dag är påskbrasorna – då för att jaga bort “häxor” och råttor, idag för att fira påsken och våren. Traditionen med påskkärringar  tros ha uppstått runt 1800-talets början när vuxna och ungdomar klädde ut sig, men har i nutid blivit en rolig tradition för mindre barn. Glad Påsk!

Med ljus och kärlek från Laura