Blog

God fortsättning!

är det väl man säger när allt startar på nytt. Alla löften i nyårsnatten, alla önskningar om nystart vid nymånen igår. Känns som om man skulle ta tag i det på en gång – inte säga i morgon eller nästa vecka. Jag har ju bestämt mig, att det där med att skjuta upp saker inte ska hända igen. Så ut med hunden, en kopp örtte eller eko kaffe och rulla ut yogamattan. Nej, ingen läcker supermacka, utan lite havregrynsgröt med frysta lingon senare. Tänk så gärna jag skjuter upp! “Ett par dar senare” gör ju ingenting, jo jo, så har det varit tidigare. Men inte i år.

En kopp gott kaffe efter promenaden i en snötyngd skog, det måste vara nyttigt, så det blir kvar på “få göra”- listan. Så direkt efter kaffet blir det yoga och 15 minuters Zenmeditation. Min hund är väldigt förtjust i att busa i snön, därför får det gälla som ett litet gympapass. Nu i snön är det svårt med vår vanliga löptur, men man får vara flexibel och anpassa sig efter omständigheterna. Under hösten blev det långa gående meditationer, men nu vill vovven ha kul. Det finns inte längre så mycket intressant att titta på. Bara snö – då får man aktivera matte.

För att få allt att fungera har jag också planerat in lite månmagi. Efter nymånen kommer ju så långsamt den växande halvmånen. En tid när kraften stiger och månens dragningskraft påverkar det som kommer i närheten av energin. En bra tid att ta tag i det som känns tufft. Den växande månen gynnar hela din utveckling och blir starkare för varje dag. Utnyttja detta så ofta du kan för dina nya önskningar och planer. Tänd levande ljus och föreställ dig att allt är så som du vill ha det. Smörj gärna in ljusen medsols nedåt med kokosolja, blandat med passande örter för det du önskar.

Inte bara att det är en bra tid att lösa svårigheter och problem, det sägs också att månfasen från nymåne till fullmåne är en bra tid för att lösa hälsoproblem, såväl fysiska som psykiska eller helt enkelt passa på att boosta immunsystemet med hälsosam mat..

Det är vackert i skogen nu. Väderleksrapporten säger snö – det är härligt, underbart och vackert – iskristaller, enstaka eller sammanfogade, som faller från ett moln nästan som snöstjärnor. När det kommer i måttliga mängder, men inte roligt när det öser ner och bildar stora drivor. Minns vintrar när snövallarna var över ett par meter. Därför…. Låt oss hoppas att snön håller sig till normala mängder detta lyckans år 2022.

Med snöflingor, ljus och kärlek från Laura