Eftertanke,  harmoni,  livsstil,  TANKAR

Grå magi och eftertanke

Jo, det känns nästan magiskt. Du som brukar läsa min blogg, du vet hur svårt jag haft , för att komma ut ur garderoben…. Som gråhårig med ett par silverstrimmor. Men nu är det gjort. Silvertrollet är på bild med rätt hårfärg – silver och grått. Åldersnojan biter hårt ibland, men så sakta börjar jag gilla det. Så ska det ju vara – tiden går och det gäller att njuta av varje minut – inte gnälla för ett par gråa hårstrån. Rätt snyggt förresten, hehe.

Klockan den tickar oförtrutet framåt och ibland skulle man nog vilja stoppa den ett litet tag. Men nu fortsätter jag som alltid med full fart framåt. Det är ju så, att det som hänt kan vi inte ändra på, hur gärna vi än skulle vilja så….. då lönar det sig inte att älta. Inte ens om håret, när man tröttnat på att färga.

Är det något vi vill ändra på eller avsluta, så är tiden helt perfekt nu – vi har avtagande halvmåne fram till 27 augusti, då nymånen dyker upp i Jungfrun. Magi för förändring och ritualer till exempel för att bli av med dåliga vanor. Just nu vänder sig vår energi inåt, så det är rätt tid att bearbeta besvikelser och andra negativa upplevelser. Ska vara en bra tid för detox och hälsokur. Allt för att vara beredd på en perfekt nystart under fullmånen.

Ljusmagi är säkert det jag använder mest vid mina ritualer, kan bli flera gånger i veckan. Kanske för jag älskar levande ljus och stöper mycket själv. Dessutom lugnet och ron som sprider sig genom kroppen när jag tittar. Mediterar jag inomhus, står alltid minst 3 brinnande ljus framför mig. Färgerna väljer jag alltid efter situation och sinnesstämning.

Jag använder ofta favoritfärgen grön i olika nyanser – för natur, hälsa och sist men inte minst trygghet och pengar. Vänskapens djuprosa färg står ofta tillsammans med andlighetens lila och grått för själens odödlighet. Grå är alla medelvägars färg – för kompromisser och fredsmäklande. Neutraliserar fientliga energier och dämpar uppbrusande känslor. Hemligheternas och diplomatins färg! Börjar gilla grått!

Med ljus och mycket kärlek från Laura