balans,  Eftertanke,  livsstil,  Månfaser

Grått hår och inte klokare, eller….

Jo, förhoppningsvis rätt mycket klokare – man lär sig mycket på livets väg. Även om små detaljer som man överdriver, innan förnuftet tar över. Fåfängan kan vara stark. Jag kämpade länge innan jag slutade färga mitt numer gråa hår. Nu inser jag att tiden var inne för naturlighet. Det finns även grå fjärilar som är vackra. Som den grå pensé-fjärilen, till exempel – verkligen en grå skönhet,

Kanske är man inte lika smidig som katten eller ekorren, men vem vill svinga från gren till gren. För mig räcker yoga på morgonen och mina , inte 10 tusen, men 5 – 6 tusen steg om dagen. Ibland lite mer. Efter yogapasset på morgonen [oftast solhälsningen], blir det också en speciell styrketräning med hantlar, så jag blir riktigt svettig. Min mor, som var väldigt noga med sitt yttre, sa alltid “Vill man va fin, får man lida pin”, men det där med att lida är inte riktigt “min grej”!.

Visst vill jag vara vig och gärna stark som en grå varg, men försöker bli det på ett så angenämt sätt som möjligt. Med naturlig och bra mat – en blandning av Okinawa- och medelhavsdieten. Det ska vara gott också, för maten är verkligen något man kan njut av, inte bara för att bli mätt. Så med lagom träning och ett visst mått av mina så kallade magiska skönhetsritualer med oljor och rökelser känns allt bra. Eftersom vi har nymåne ikväll blir det också spell och ritualer för nystart med extra skönhetsvård inför hösten.

Vi har ju nymånen i Vågen, som är bra i en tid när vi behöver balans. Något som behövs nu. Föersök ta en sak i taget och tänk inte alltför långt framåt. Det gäller att försöka livsnjuta – stanna upp och ta vara på de små stunderna. En sådan liten stund av tillförsikt är när jag drar mitt dagens kort för att se vad som väntar.

Och på tal om färg. Visste du att färgen grå kallas alla medelvägars färg och även står för själarnas odödlighet, för kompromisser och bevarande av hemligheter. Den står för fred och sägs neutralisera fientliga energier. Så var det ju det där med “50 nyanser av grått”, 50 nyanser av honom” och 50 nyanser av frihet” – trilogin av E L James. Det är mycket man kan tillskriva en enda färg.

Med ljus, styrka och kärlek från silvertrollet L.