Blog,  Månfaser

Härliga måne…

Själv följer jag månens alla faser, men det har blivit att jag mest skriver om fullmåne och nymåne. Den 20 januari var vi mittemellan, på väg mot fullmåne, det betyder att vi har växande halvmåne.

Perioden från nymåne till fullmåne är den ljusa halvan av månaden. Den manliga. Just den här perioden är bra om du vill ta tag i svårigheter och problem. Den sägs också vara bra om du vill utföra magi som förbättrar din hälsa. Kroppens egen förmåga till att självläka är väldigt stark just nu. Denna ljusa halva av månaden är till för skapa och uppnå det du vill ha. Det är nu du ska manifestera saker som kommer att växa tillsammans med månen allteftersom den tilltar. Du ska fortsätta med din örtmagi, ljusmagi eller vad du tänker göra nästan fram till fullmånen, som den här månaden kommer den 28 januari kl. 20.18. Ett par dagar innan fullmånen börjar dess magiska kraft “ta över”. Då gäller det mer att fullborda dina önskningar.

Månen är vid den här tiden fortfarande väldigt mottaglig för önskningar. Det kan vara bra att fortsätta med sina önskningar och ritualer över en hel månfas, för att ge extra tyngd åt sin önskan. Samtidigt som man tänker positivt och föreställer sig önskemålet, som om det redan vore verklighet. En liten kombination av månritual och attraktionslag för att sända starka positiva energier. Man säger att det är viktigt att tro/ha tillit till universums krafter för att det önskade ska inträffa. Visst är det viktigt. Om jag går till mig själv är även känslan att utföra sina ritualer med tända ljus, väldoftande oljor och örter, rökelse och kristaller, välgörande och en väg till inre harmoni. När det slagit in ett par gånger kommer tilliten av sig själv. Tänk också på att din önskan ska vara rimlig. Så kanske börja med ett steg i taget, om önskan är stor. Det ökar chanserna.

Med vintriga hälsningar från Laura