örter,  rökelse,  spådom

Häxornas helg är över….

Skönt är väl det. Påsken känns alltid lite väl lång, det har blivit lite av en tradition att gå en långpromenad på morgonen, första vardagen efter påsk, när allt lugnat ner sig. Det brukar alltid bli lite för mycket av det goda under påskhelgen, även om föresatserna är goda.

Bara några kilometer bort från mig – i en bukt vid Östersjön, ligger en av de 27 platser i Sverige som heter Blåkulla. Stegräknaren säger 10 000 steg, så det är bra för hälsan så här efter häxornas helg. Bara det är värt mycket. Så känns det rätt kul direkt efter häxhelgen, att ta en promenad till Blåkulla.

Under påskhelgen blev det ritualer, spell och besvärjelser. Allt bara möjligt för skönhet, hälsa, rikedom och fred. Freden tog rätt mycket plats i år med handstöpta vita ljus och rökelse av vit salvia och vita liljor. Allt egenhändigt torkat från trädgården i höstas. Jag är noga med att plantera på rätta tider, så nu under fullmånenatten var det en hel del frön som skulle i jorden.

Viktigast av allt alroten, där jag bara har en liten bit kvar. Hade skickat efter frön och de hann komma i tid. Alroten räknas ju som den viktigaste örten vid spådom och allt övernaturligt, den giftiga rackaren, men var inte lätt att hitta frön till sådden. Nu är alla frön i jord iaf och jag hoppas att de tar sig och växer upp den här gången. Jag slarvade med fullmånen och planterade en vanlig tisdag eftermiddag förra året. Inte ett frö grodde, så hoppas att det blir bättre i år.

Inget möte med den Onde under påsk heller, men mycket trolldom, spådom , ritualer och magi under hela helgen. Hade också med ljus idag till Blåkulla och passade på att tända de tre vita ljusen från påskdagarna. De som jag kommer att tända varje dag tills lugnet återvänder till oss människor. Jag ogillar alla former av ovänskap, stridigheter, slagsmål, bråk, våldsamheter och krig. Vill ha lugn, ro och frid.

Väl hemma igen nu på förmiddagen lade jag kort för den kommande veckan. Hoppades på lugna tider, eftersom vi går in i Oxens tecken idag den 20 april, men vi har lite störningar att vänta…. Den eldiga Väduren hann väl inte klart igår och läser jag tidningarna, ser det ut att bli “turbulenser” på en del ställen. Na, väl inte så allvarligt, bara den lite stridbare planeten Pluto som måste dra vidare, sen lovar allt bli lungt.

Med ljusmagi och kärlek från Laura