änglar,  jul,  livsstil,  magi,  Vintertid

Hela helgen är det jul….

En hel helg i julens tecken och i år är julen blå! Började redan på julaftonskvällen i går, att tända blåa ljus istället för röda – efter adventstiden har jag under åren alltid brukat vara så trött på allt det röda, att jag redan på nyårsafton gjort totalröjning och dekorerat allt vitt – blått – silver! Så det var min lata sida, som i år övertygade mig att få en lättare övergång. Men jag vet redan, att nästa år är julen röd igen. Saknar mina röda ljus och tomtar.

Men vackert är det, mitt blåa. Samtidigt som natthimlen är klart mörkblå med sin avtagande måne och klart lysande stjärnor. Tre nätter i rad har vi nu haft denna härliga himmel. 3, det heliga tretalet – måste vara ett gott tecken!

Den blå färgen står ju för universum, himlen, livet och oändligheten. För vänskap och hjälp mot både rädsla och själens bekymmer. Tyckte det kunde vara bra i dessa coronatider, när julen kan vara helt annorlunda. Jag känner några som är helt friska, men trots det ändrat sina jul- och nyårsplaner för den nya fulingen omikron – så hette väl den nya varianten, som vi fortfarande inte vet tillräckligt om. Det där att “tänka före” inte efter, verkar vara ett råd att följa nu.

Julen kan också vara underbar i stillhet med meditation och långa promenader, feelgood- böcker eller filmer. Så god mat förstås. Själv har jag för länge sen slopat barndomens Julotta – kyrkobesöket på tidig juldagsmorgon – och ersatt det med en längre meditation efter morgonens yogapass. Man får bli lite flexibel med flera religioner i familjen och ännu fler i vänkretsen.

Härligt med min blått lysande gran bakom huset också, där jag byggt upp ett litet vinteraltare för mina ritualer och böner. Därifrån sänder jag också min distans änglahealing på fredagarna. Härligt när vädret är som nu. Gärna också när det är molnigt eller snöar, men vid regn går jag in. Känns bättre där i värmen framför brasan, gillar inte blötan uppifrån.

Just nu sitter jag inloggad på min linje och har tänt 3 vackra ljus – ett grönt, ett violett och ett svart. Det gröna för hälsans skull, för livet, själens ro och harmoni mellan människor, för förmågan att ta rätta beslut och för god ekonomi! Det violetta för rättvisa, drömmar och healing, för mystik och spiritualitet. Det svarta för nattens hemligheter, mystik och dolda förehavanden, svart är en kraftfull färg som drar åt sig lugn och ro. Svart kan för olika människor betyda helt olika saker – för mig är det mest lugnet och kraften som färgen ger. Önskar er alla en fortsatt fin julhelg!

Med ljus och kärlek från Laura