Drömmar,  Hälsa,  harmoni,  livsstil,  magi

Honungens magi

Honung är inte bara fantastiskt gott, det är också nyttigt både invärtes och utvärtes. Huden är som vackrast efter en honungsmask och halsont blir bättre efter en sked. Det sägs att honungen höjer andligheten och öppnar kontakten till sagovärldar. Använd honung så ofta du kan vid ritualer för glädje, kärlek och även healing. Till exempel vid rituella bad Ska påskynda rikedom och få pengaflödet att växa stabilt. Honungen är feminin, tecknet är vatten och planeten är jorden.

Trädgårdens och skogens alla nyttigheter samlade i en liten burk! Tänk på att honung hjälper fantastiskt vid solbränna, om det blivit lite för mycket av strålarna. Torr hud blir mjuk igen och både stress och hosta försvinner- en antioxidant som också har antibakteriell verkan och motarbetar mikrober.

Vill du be om en speciell kärlek – använd ett ljus av bivax och använd det endast för detta ändamål – läs din bön eller säg ditt spell minst 3 gånger, medan du tänker på hur det redan är ni två tillsammans. Släck ljuset med en sked – blås inte bort din önskan.

De härligaste bakverk innehåller ofta honung – honungssockerkaka, honungssnittar, olika sorters honungskakor. Så bäst av allt Honungsäpplen! Ta 3 goda eko äpplen, 2 msk smör, 4 msk honung och lite örtsalt. jag älskar himalayasalt blandat med finhackad citronmeliss eller citronverbena, gärna också rosmarin. Klyfta äpplet i mindre bitar, smält smöret och låt äpplena fräsa med, utan att smöret blir mörkt. De ska bli mjuka, inte mosiga, sist häller du över honungen och strör över örtsaltet. Servera kylskåpskallt.

Honungen samlas av de flitigaste varelserna, ett bi sägs samla en tesked full under sin livstid. Bara det är magiskt – och en kupa har sådär 80- till 90 tusen bin inneboende. Ett naturens underverk.

Med ljus och kärlek från Laura