änglar,  Blog,  livsstil,  Önskningar,  skönhet

Höstens hälsokur

Både inifrån och utifrån och andligt! En veckas färskpressad juicefasta borde vara härligt för insidan. Det behövs för under sommaren slinker det ner både för mycket glass och kaffe, plus lite annat onyttigt.

Det finns ingenting som ger så mycket energi och förnyad livskraft, som att fasta på rena, ekologiska, färskpressade frukt- eller grönsaksjuicer och , bäst av allt, på rent vatten, När du fastar på juice får dina inre organ semester och överskottsenergin blir tillgänglig för reparation och förnyelse. Kroppen består till stor del av vatten, så det är helt väsentligt föe att transportera syre och näringsämnen till cellerna och för att transporter bort gammalt skräp.

Utifrån blir det spa behandlingar, hemmaspa och “bortaspa” – ibland kan det vara skönt att bli sådär riktigt bortskämd. Jag tycker inte om massage, men älskar bastu. Efter bastun en rejäl peeling och lerinpackning i samband med ansiktsbehandling och aromaterapi. Jag tycker det är underbart att känna mig så helt otroligt ren och fräsch och väldoftande som just efter en aromaterapi/ansiktsbehandling och bastu.

För att hjälpa huden att svettas ut slaggprodukter är bastu helt idealt. Torrborstning av hel kroppen varje dag är bra för att avlägsna döda hudceller,stimulera lymfan och körtlarna och förhindra tidigt åldrande. Bäst på kvällen innan man badar eller duschar. Tänk på att alltid borsta mot hjärtat och att borsten ska vara av naturborst.

Andligt så tar jag hjälp av Buddha, Zenmeditation och Mindfulness. jag tycker om buddhismen på grund av dess toleranta lära med icke-våld och ett varmt kärleksbudskap som lyfter medkänslan. Zenmeditationen ligger mig varmt om hjärtat för dess okomplicerade form utan mantran eller konstigheter. I stället drivs meditationen som något som hör livet till. Mindfulness att vara här och nu ligger också bra till hos mig. Allt har sin tid och att förbereda är helt ok, men då gör man det här och nu och svävar inte bort och glömmer verkligheten.

Vad jag däremot älskar är ljusritualer. Jag kommer varje kväll under hösten och vintern att tända levande ljus strö över passande örter för min önskan och samtidigt njuta av härligt doftande rökelse. Som numera silvertroll {ja, ja de gråa strån som börjar komma} tänder jag mörkrosa ljus och ber ärkeängeln Jophiel om hjälp. Hennes namn betyder “Guds skönhet” och hon hjälper dig inte bara att se all skönhet i livet, hon hjälper dig också med din egen skönhet {förhoppningsvis}. Hon guidar dig till att ta hand om dig själv och att känna dig vackrare. Hon hjälper med skönhetsvård, hår, make up, kläder ch ett positivt sinne. Det levande ljuset som jag tänder när jag “pratar” med henne beströr jag med rosenblad och lavendel. Gnuggar in lite runt ljuset också i mandelolja med ett par droppar eterisk rosenolja i. Wow – det känns lyxigt.

Med ljus och kärlek från Laura