Drömmar,  Eftertanke,  magi

I dimmornas molnvita land

Det är måndag morgon i “dimmornas” land. Fick avbryta skogspromenaden med vovven och släntra hemåt igen. Trots två ficklampor blev det svårare och svårare att se vägen när dimman tjocknade – som i en ångbastu – så dagen lovar att bli både månens och magins dag, kanske också skogens svampar får sig en extra skjuts och börjar växa igen. De enda djur jag såg, var de två korparna som ibland dyker upp på mina skogspromenader. Faktiskt sedan många år tillbaka. Verkar nästan som om de håller koll på mig och idag kändes det som om de ville något särskilt.

Korpar är mycket kloka fåglar säger vetenskapen. Förutsägande berättar magin. Turbringande påstår jag själv. En gång förde de sånt oväsen, att jag vände och gick hem precis innan en vargflock drog förbi. Men nu i tidig gryning var det något annat, det visar sig säkert. Måste tänka på Hugin och Munin, guden Odens två korpar, som flög ut på morgonen och sedan återvände för att rapportera för honom vad som föregick i Världen. Blir lite eftertänksam förstås, så det är bra att jag har övertygelsen att de bådar gott eller möjligtvis varnar – återkommer till detta.

Men idag tillhör dagen månen, andligheten, intuitionen, drömmarna och även till viss grad våra  hemligheter. En dag när vi ska följa själens röst och lita på vår magkänsla. Försöka tyda den gångna nattens drömmar innan de försvinner i glömska och kanske meditera med hjälp av måndagens ärkeängeln Haniel, som ju också är mångudinna. Be henne om hjälp och stöd när du sätter dig och låter tankarna “flyga” i en enkel Zenmeditation.

Önskar en bra dag! Sänder ljus och kärlek!