Blog,  spådom

I kristallkulans ljussken….

Vid den här årstiden älskar jag att spå i min gamla kristallkula. När ljuset är så man knappt kan läsa en sida i en bok är det helt perfekt. Just nu verkar också gryning och skymning vara långa, för att på midsommarnatten mötas utan mörker emellan. En dröm för en sierskas spådom – svaren som kommer är klara.

Nu hade vi påsk för inte så länge sen, nästa helg har vi Valborgsmässoafton och första maj, sedan kommer Midsommarafton. Just vår och försommar påstås väggen mellan världarna vara som tunnast och möjligheten till kommunikation störst. Kristallkulan är fenomenal på att fånga ljusreflexer för att besvara våra frågor. Min kristallkula blir alltid rengjord före och efter en sittning. Detta för att inga gamla drömmar ska ha blivit sittande. Att rena med rökelse av salvia och en-barr tycker jag är fint. Renar, beskyddar och ger en trygg framtid. Min renade kula, ligger alltid i en svart sidenduk för att inte dra varken damm eller dåliga energier till sig,

Jag älskar att kombinera spåkulan med kortläggning, ljusmagi och örter/rökelse. Det är väldigt olika hur svaren kommer i kulan. Ibland som rök som stiger eller sjunker, ibland som färger och ibland till och med som bilder. Kristallkulan står på ett litet silverstativ, en gåva från en silversmed jag spådde för länge sen. Jag tycker om när saker har en speciell betydelse och inte bara är tillsammanställda utan eftertanke. Den svarta sidenduken skrynklar jag ihop runt omkring och beströr med örter anpassade till kundens önskan. Jag har massor av egenodlade, torkade örter och under sommaren även färska. Ljusen, för det mesta 3 stycken, i färger för de önskningar som kunden har. Röda eller rosa för kärlek och passion eller vänskap. Gröna för hälsa och pengar. Vita för allt.

Direkt efter avslutat samtal skriver jag upp vad vi pratade om, i min speciella “spådomens bok”. Det gör jag för att kunna återkoppla vid senare tillfälle.

Med kristallklara vårhälsningar från din sierska Laura