Drömmar,  livsstil,  möjligheter

Inte alls lagom

Allt utom det. Eller så långt därifrån man kan komma. Skulle nog kalla mig själv en livsnjutare av stora mått. Älskar allt som är positivt, avslappnande, njutbart. Musik, en bra bok, en skogspromenad eller en vandring genom storstan. Bastu och spa. Mat och dryck. Är vinkännare och njutningsdricker gärna – men aldrig för mycket- just här är jag faktiskt väldigt lagom. Skulle inte orka med att förlora kontrollen över mig själv. Väl för att jag hade en mor som på grund av för mycket gick bort i unga år. Min far som var en “lagom” njutningsmänniska, som älskade allt det goda, vackra och positiva i livet, han blev nära 100.

Tänk att sitta och smaka på en underbar, vällagrad Pinot Noir – då öppnas himlens portar och änglakörer sjunger. Så gott är det. Samma meds champagne av en god årgång, där druvorna växt och mognat på rätt plats. Bubblorna ser ut som diamanter när de stiger i glaset. Här finns i Sverige ingen risk att bli beroende. Redan kostnaden för nöjet av njutningen sätter stopp för det. Kanske väl det. Men allt som ger njutning behöver inte vara dyrt. Finns faktiskt mycket som inte kostar något alls, bara man tänker efter. Det gäller att hitta russinen i kakan.

För mig kan det vara ett härligt bad, eller en promenad med min älskade hund. Som deckarfantast är det underbart att krypa ner under en filt och dras med i bokens handling. Eller jag ringer en kollega för att få veta vad korten säger. Att baka gör också att humöret stiger till njutningspunkten – särskilt om jag samtidigt lyssnar på älsklingsmusik. Så inte att glömma en kvarts meditation med djupandning och avsluta med ett yogapass. Livet är härligt om man lär sig plocka ut sina egna godbitar. Mina kan vara fel för dig.

Tänk dig en morgon med härliga, nybakade croissants och nymalet, ekologiskt arabica kaffe. Vid den här årstiden njuter jag också alldeles speciellt av att tända mina handgjorda DIY ljus som jag gör i glasburkar. Jag använder mest bivax till ljusen för det brinner så fint. Två favoritljus har jag, mitt pumpa – kanelljus som nästan doftar bageri, så mitt apelsin – kaffe ljus, som doftar just nymalet kaffe med apelsinarom. Använder en kraftig veke, stabiliserad med bivax, för att flamman ska bli jämn och stor. Då kommer morgonstunden med kaffet att gå åt till att samtidigt läsa mina “spell”- trollformler för det goda i livet.

Ja, jag tror på inverkan av positivt tänkande och på tankens kraft. För visst är det lättare att dra till sig det positiva om man själv sänder ut positiva signaler eller energier. Tankens kraft är mäktig, det är mer troligt att något man önskar går i uppfyllelse om man tror fast på det. Det är vad jag sänder ut i universum som reflekteras tillbaka. Sitter jag och surar och tanker ja, ja men det går inte, då går det inte. Strålar jag och känner att det går vägen, då blir det så. Tillit och tro är det viktigaste för att magin ska inträffa. Jag älskar att säga mina trollformler i gryning eller skymning och njuter gärna samtidigt vid en vacker sjö om vädret tillåter – annars får det bli hemma vid frukostbordet eller vid brasan i vardagsrummet på kvällen.

Med önskning om njutningar, välmående och ett positivt sinnelag, från LAURA