Drömmar,  Jordgubbar,  kropp och själ,  livsstil

Jordgubbsmånens månad, snart halvtid

Detta är nog årets mest underbara månad! Helt magisk på många vis. Vädret är varmt, så det är skönt att åka till ett skogstjärn för att simma. Eftersom vovven alltid är med, så duger inte allmänna badplatser. Vi har ett härligt tjärn ett par kilometer från huset, där vi till och med har lyckan att få simma med svanar. Två svanpar bor där sedan några år tillbaka och “känner” oss redan. De simmar runt oss och håller koll verkar det som.

Visste du att jordgubbarna räknas som mycket nyttiga och även magiska för kärlek, långt liv och hälsa. . Hur kunde det vara annorlunda? Torka i tunna skivor, smula och använd i rökelse tillsammans med rosenblad. Doftar underbart och ju rödare, desto mer passionerat.

I Sverige lever fortfarande en hel del majtraditioner kvar, så picknick vid öppen eld är mycket vanligt från valborg fram till sommar/midsommarsolståndet. Och vad vore då bättre än jordgubbar. Smakar fantastiskt som efterrätt, att bara plocka i sig. Eller varför inte grilla lätt på spett. Lite malen vitpeppar på och drömmen blir sann med en kula vaniljglass till. Kanske en vanilj och en choklad.

En underbar frukost med jordgubbar, eller avsluta kvällskaffet med en jordgubbsbakelse. Både och kanske? Underbart vilket som. Visst finns det jordgubbar hela sommaren, men dessa första är bäst. Nu anar ni säkert att jag älskar dessa små röda lyckobomber och rätt har ni.

Men tiden är fantastisk, inte bara för “gubbarna”. Allt växer med raketfart, det blir grönare och grönare. Djuren får smått och fåglarna kvittrar som en hel orkester. Så…. försök att “tanka upp” med härliga upplevelser och goda frukter och bär. Färska örter är godare än torkade och glöm inte alla vilda nyttigheter som finns att plocka. Gratis. Jag återkommer under sommaren, då och då, till dessa. Ha nu en underbar tid.

Med jordgubbshälsningar, ljus och kärlek, från Laura