Vintertid

Julafton.

Vet inte varför, men när jag hör ordet julafton, tänker jag på mat. Borde komma tankar på kärlek, bön, nära och kära, trivsel, men det är väl allt på något vis sammankopplat med just mat. Det börjar redan vid frukosten. Säg mig, när annars kan man stoppa i sig en chokladtryffel på morgonen, utan att skämmas. Ska vara av riktigt mörk choklad med lätt apelsinsmak. Prova! Det höjer det goda humöret med 100 procent. Brukar till och med dricka mitt julkaffe med riven mörk choklad. 1 dessertsked pro kopp. Och dagen till ära kokar jag ekologiskt kokkaffe! Ren egoism ligger bakom. Min mor lärde mig spå i kaffesump och jag tycker det är väldigt roligt. Dessutom är kaffesumpen som blir över helt fantastisk som kroppspeeling. Blanda med lite vispgrädde eller kokosolja och duscha bort. [samma, men med eko filterkaffe som ansiktsmask].

Sen går dagen vidare med en lätt lunch. Jag älskar rödbetssallad med dill/gin gravad lax. Lite extra salt i saltsocker blandningen för att få laxen fast i köttet. Eller prova rödbetssalladen med lätt saltad sill. Jag är inte så mycket för glögg utan brukar göra som i Frankrike, dricka vin chaud till, helt enkelt varmt vin. Gärna alkoholfritt. En liten ostbit till det och du kommer att ha plats kvar för kvällens julbord. För mig är det getost som gäller. Jag har den stora lyckan att ha vänner som har ett par getter och gör egen getost.

Julafton blir utan gäster nu i coronatider och det blir FaceBook samtal istället. Så julbordet har blivit mer ett plocka och ta vad du vill bord för två personer. Själv kommer jag att finnas online en timme under kvällen. Alla kortlekar är renade med salvia och enris-rökelse. Kristallkulan ar putsad och den svarta sidenduken som täcker kristallen doftar lavendel. Jag har valt att lägga kristaller av malakit runt dator och telefon för att skydda mot dåliga energier. För hälsans skull kommer 9 gröna ljus att brinna i nyputsade mässing-ljusstakar. Känns som om det skulle bli en kväll i kärlekens anda. Online är jag bäst anträffbar juldagen, annandagen och söndag 05.00 – 07.00. Mina vanliga tider. Kanske lite mer framåt eftermiddagen. Några har frågat, därför ville jag ge en fast tid.

Varma o hjärtliga julaftonshälsningar från Laura.