Blog

Julritualer på skönhetens altare

Tittade mig i spegeln i morse och blev förskräckt, håret behöver fixas, japansk ansiktsmask mot rynkorna och naturligtvis utökad ansiktsgympa. Långpromenader och sedan hemmaspa! Min “elake” man föreslog – rulla sig i snön! Utan bastu! Aldrig i livet. Titeln på bloggen hade nästan blivit “Kvinna i Kris”. Men som Stenbock har man tursamt nog en ordentlig portion humor att lita på när åldersnojan slår till. Dessutom flit och disciplin att fixa till problemen så gott det går, hehe.

Som silvertroll och häxa förstås också ritualer och magiska besvärjelser mot problemen. Inbillade eller verkliga. Man lär sig med åren, plus att jag fick en massa tips av äldre, höll på att säga, häxor i familjen. Både farmor, mormor och mor var mycket noga med skönhetsvården. Min mor som reste mycket, svor på sin japanska rismask. Koka 2 dl ekologiskt ris, låt rinna av men spara vätskan, mosa ihop med 1 tsk grädde plus 1 tsk eko honung. Låt verka i minst 20 minuter och torka av med risvattnet. Under tiden masken verkade brann 3 st honungsljus och hon upprepade ett hemligt mantra 33 gånger. Mormor hade det med sitt vackra gråa hårsvall. Före varje hårtvätt masserade hon in sin specialolja i håret. Jungfru olivolja där det legat torkade rosmarinkvistar i minst 3 veckor och hon lät det verka i 33 minuter. Hon tände då 3 gröna ljus och virade en grön handduk om håret medan hon nynnade eller sjöng något speciellt. Med min sångröst måste jag avstå från sången, men vill jag förstärka en verkan med något, brukar jag ta shamantrumman till hjälp! Plus alltid levande ljus och spell.

De närmaste par inläggen kommer att vara fyllda med magiska skönhetstips och ritualer. men nu avslutar jag med en önskan om GOD JUL!

Ljus och kärlek från Laura