Eftertanke,  Hälsa,  höst

Klar blå himmel

Det lovar en härlig dag. Luften är kyligare och fräschare, bättre än när det var riktigt hett. Nu tar jag verkligen vara på dagarna och planerar in simturer varenda dag. Nu tror du säkert att “lovsången” till simmande meditation kommer igen, men nix! Det är för kallt – nu blir det snabba turer, upp ur vattnet, in i badkappan och en kopp hett te ur termosen, hehe. Man måste anpassa sig så det blir så skönt som möjligt.

Nu är dessutom den magiska tiden att plocka goda matsvampar. Björksoppen på bilden är riktigt god, men favoriten framför andra är för mig Karljohan – en helt underbar svamp och kanske på delad 1a plats blodriskan. Stolt fjällskivling med sin nötiga smak tillhör favoriterna liksom blek taggsvamp. Kantarellen kommer rätt långt ner på listan trots att den är rätt god nyplockad och nystekt.

Några jag torkar som dekoration, bara för att de är vackra och ett par som är härliga i rökelser med sin “jordiga” doft samlas också in. Psykedeliska svampar som innehåller hallucinogener ger ett rus om de äts och är narkotikaklassade i Sverige, så bort med tassarna därifrån. Absolut inga experiment med farliga svampar. De har ingen skadlig effekt i rökelse, så tycker man det är kul kan man torka ett par vackra lila svampar och smula ner i rökelsen.

Skulle kunna leva hela året med hösten – den ideala årstiden! Sedd från vattnet är hela skogen ett härligt fyrverkeri av lövens alla färger. Så vackert att man måste hålla andan. Luften är fräsch, men annorlunda än på våren – mer “mättad” med jordiga dofter från fallande löv-

Därtill kommer överflödet av frukter och grönsaker. Mängder av pumpor i olika färger stora och små och snart kommer höstens alla festligheter och speciella dagar….. Höstdagjämningen 23 sept. , Djurens Dag 4 okt. , Halloween 31 okt. , Samhain eller Vinternatt 31 okt. till2 nov. , , AllaHelgons Dag 5 nov. Så det är mycket magiskt att förbereda. Kan knappt vänta på denna ritualernas tid.

Med färgsprakande hösthälsningar från Laura