Blog,  kärlek,  magi,  TANKAR

Konfucius…

Visst var det han som en gång sa….. “Bättre att tända ett ljus, om än aldrig så litet, än att förbanna mörkret”. Konfucius föddes i Kina ungefär 500 före Kristus och blev en av världshistoriens mest inflytelserika personligheter. Han kallas ibland religionsgrundare, men var mer en människa som mest höll på med etik och moral, för han ville lära människorna att leva i kärlek och harmoni med varandra. Positivt tänkande,, att se det fina även i det lilla. Att hitta förmågan att plocka upp “guldkornen” även i svåra tider.

Alla lyktor och ljus i ett Konfuciustempel gör mig glad och varm om hjärtat. Kanske därför jag är så förtjust i ljusmagi. Hans tempel är smyckade med guld och med många lysande gula detaljer. Till och med gula blommor lyser upp omgivninge, Gult står för livskraft, framgång, vishet, överflöd – solens och sommarens färg. Mot svek och fruktan. Det är väl därifrån misstaget kommer, att gult skulle vara falskhetens färg. En vän, som alltid skickar gula tulpaner på min födelsedag upplyste mig när jag, lite sur, frågade varför alltid gula blommor.

En vis, ädel människa [ja då, man] är ett ständigt huvudtema hos Konfucius. Han tillskriver den äldre människan,[mannen} 5 dygder….. Uppriktighet, humanitet, godhet, värdighet och harmoni. Kan man leva så, är det bra både i förhållandet till samhället och andra människor.Kanske något att tänka på i dessa tider. Visst känner jag också griniga gubbar och sura kärringar, men också många kloka äldre, som jag gärna ber om råd. Erfarenheten kan man inte läsa sig till, den kommer med lärdomar, positiva och negativa, under livsresans gång. Ordet respekt dyker ofta upp när man läser om Konfucius. Nu har jag förstås plockat “godbitarna” hos Konfucius, så som man kanske borde göra med det mesta…… Koncentrera sig på det man tycker är bra. Annars är den kofucianska andan alltför hierarkisk för mig, jag ligger nog mer åt det buddistiska hållet om jag ska välja.

Ännu ett tempel, med intensivt gula färgklickar. Som solstrålar en regnig dag. Det finns en hel del inom magin och magiska ritualer, som också ger ljus och lyser upp tillvaron. Tänker då främst på ljusmagin där jag alltid använder mig av att tända ljus vid önskningar. En regnig dag som det ska bli i morgon, borde det passa fint. Fullmåne, till och med supermåne är det ju den 26 maj och många önskningar om ditten och datten ska det bli. Jag har laddat upp med en hög riktigt gula ljus, som ska stå i ett hav av gula maskrosor. Som solar under supermånen. Det blir maskrosen, inte bara för solens färg, utan för att den ska ge karisma och framgång. Av de torkade rötterna kommer jag att brygga te som ska ge kontakt med andevärlden och förstärka de synska gåvorna. [Undrar vad Konfucius skulle tyckt om denna glädje i det lilla..hmm] Månen blir full redan kl. 13.14, men jag kommer som alltid att utföra mina små önskeritualer mellan skymning och mörker.

Jag vill avsluta med ännu ett citat av Konfucius…… “Vad du inte vill att andra ska göra dig, det ska du inte heller göra dem”.

Med kärleksfulla hälsningar från Laura