Blog,  kropp och själ,  livsstil,  yoga

Kropp och själ….

Själen, dvs din mentala hälsa är minst lika viktig, kanske viktigare, än ditt fysiska välbefinnande. När du mår bra allra innerst inne, strålar du av självförtroende och viljestyrka som gör att allting blir lättare för dig. Det är därför viktigt att du tar hand om dig i vardagen. Ta de pauser du behöver och gör något du tycker om.

Måste tänka på Tarotkort nr. 9 i bägare, ett vattentecken för känslor. Älska dig själv säger det. Tänk på de vackra kvinnor du känner. De har inte, iallafall inte alla, modellmått, perfekt näsa och bländande vitt leende. Däremot är de säkerligen nöjda med sig själva, sina liv och skrattar mycket. Skönheten kommer alltid inifrån. Om du tycker om dig själv och ditt utseende så smittar det andra. Andra kommer också att tycka att du är snygg. Din själ behöver det.

Kryper man ihop i ett hörn är chansen inte så stor att någon upptäcker vilken fantastisk person man är. Älska dig själv. även om det är lättare sagt än gjort. Jag brukar säga att du varje morgon ska ställa dig framför spegeln och tala om för dig själv hur snygg du är. Högt och tydligt. Lägg till hur stolt du är över att vara så frisk och sund. Gå igenom din garderob och se till att du alltid har fräscha, snygga kläder att ta på dig. Likaså nyputsade, snygga skor som står redo för språng.

Gör varje dag något gott för din kropp. Om du besöker en härlig spaanläggning där de tar hand om hela din kropp. Eller fixar ett väldoftande hemmaspa. Har du mindre tid skäm bort dina fötter genom att ta ett fotbad och sen måla tånaglarna. En av mina feel-good specialiteter. Och skratta glatt, så ofta du kan. Skratta och tänka positivt är det bästa du kan göra för både kropp och själ. Lägger du till ett yogapass och kanske 10-minuter meditation är allt perfekt.

Både vad gäller yoga och meditation hittar du ett fantastiskt utbud, även gratis, på nätet. Så du behöver inte ens gå ut ur hemmet för att hitta en kurs. Du kommer att bli överraskad över allt du hittar och där är säkert något passande just för dig. En bra start på ett nytt år!

Med ljus och kärlek från Laura, som redan drömmer om sommar!