Fullmåne,  magi,  Tarotkort

Kvasten står redo….

Nu är du nyfiken? Nej, jag flyger inte, bara i tanken lite då och då. Kvasten står där för magisk städning! Det blir ju en alldeles speciell fullmåne den 16 april, med påskafton på samma dag. Påskafton är dessutom på en lördag, som är Saturnus dag, “reningsdagen”, därför kvastarna. Alla dåliga energier och negativ trolldom ska avlägsnas.

Jag tycker om när fullmånen kommer på kvällen, helst när det också är stjärnklart. Den här gången skiner månen full klockan 20.56 på kvällen och väderleksrapporten lovar klar himmel. Vore härligt, så jag sänder en bön att vindarna inte vänder, utan att de som siar väder har rätt den här gången.

Fullmånen kommer in i vågens tecken, så det lovar balans, förnuft och lugna tider – samtidigt eftertanke och utrensning av onödig ballast. Vi är ju samtidigt fortfarande kvar i eldtecknet Väduren enligt Zodiaken, med all dess kraft, ända fram till 19 april. Månen hinner ju på en runda gå igenom alla stjärntecken, ett par dagar, hos vart och ett.

Den här med fullmånen en lördag lovar mycket, som jag skrev så är det Saturnus dag. Samtidigt som dagen betyder rening så betyder den också avslut, som verkligen passar precis vid fullmånen och även på påskafton. Enligt kristen tro är uppståndelsen på påskdagen. Men många börjar fira redan på påskafton. En nystart som inte liknar någon annan. Söndag, solens dag och uppståndelse. Allt vi inte ville ha med oss har vi lämnat bakom oss och det börjar ljusna.

Ritualer hör påsken till…. det finns fantastiska ritualer kopplade just till uppståndelsen, nystarten – men lika många till hjälp att släppa onödigt bagage, särskilt vid fullmånen på fredag. Fredagsböner om förlåtelse där vi skriver förlåtelsen på ett papper och låter det brinna upp, medan vi rabblar vad och vem vi förlåter och låter gå, så vi själva känner oss fria. “Mata” alltid elden först med det du vill låta gå och vifta bort röken från dig.

När du därefter bränner en lapp där du skrivit dina önskningar, helst inte mer än 3, då viftar du röken mot dig. Vore synd om du viftar bort din önskan. Glöm inte att särskilt påsken anses vara bra för spådomar och att kontakten mellan världarna är bra på både ont och gott, så använd gärna renande rökelse, till exempel vit salvia för att skydda dig från onda energier. Ring gärna som vanligt för kortläggning eller en speciell läggning med runor under helgen, för att utnyttja påskens speciella energi.

Med levande ljus, massor av kärlek och Glad Påsk-hälsningar, från silvertrollet Laura