Blog,  Vintertid

Längtar efter snö…

Trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag längtar så efter snön. Är så innerligt trött på regn och blask och regntunga moln. Det är som om himlen gråter. Grått, blött och trist vart man än tittar. Men drömmen om gnistrande snö lever!

Med skogen utanför dörren vill man inte bara gå en promenad i den gnistrande snön, utan även kunna spänna på sig skidorna för en perfekt skidtur. Då skulle jag också kunna bättra på mina sportiga föresatser med löpträning och yoga varje dag. Måste medge att jag fuskat rejält med löpningen i alla fall. Det känns inte lockande att springa i ösregn. Man blir blöt, hehe. Tacka vet jag en skidtur i solsken. Snart är det ju tid för nyårslöften igen och jag har lovat mig själv att inte överdriva så måttlöst som jag brukar. Visserligen brukade min far säga “Sikta mot himlen om du vill nå grantopparna”, men man behöver ju inte försöka fånga in hela Vintergatan. Lite realistisk ska jag nog vara. Även om jag är född optimist. Jag har därför funderat på att skriva en så kallad “bucket list” i år, istället för nyårslöften. Då har jag mer tid på mig, allt behöver inte ske 2021, utan det känns mer som en 10-års plan. Minst! Så får det bli.

På promenaden hoppas jag på att få se en av alla rävar, som springer omkring här, på lite närmare håll. Att möta en björn är inte önskedrömmen precis. På avstånd ja, men inte face to face. Känner mig inte så säker på att de gått i ide nu med regn och plusgrader. Är dessutom rätt “gruffig” på de som finns häromkring. “Någon” fick aptit på honung och förstörde mina två sista bikupor i år. Ska skaffa nya bin våren 2021, stängsel är redan inköpt. Förutom att man får god honung är biskötsel bra träning har jag märkt. Saknar mina bin. Ni som följer min blogg vet ju att hälsan är viktig för mig. I kampen mot åldersnojan är honung som ansiktsmask alldeles utmärkt!

En kopp hett citronte med ingefära är en perfekt avslutning på en vinterpromenad. För att hetta till det ordentligt brukar jag grovhacka och lägga i en chili. När teet har svalnat till drickbart = under 40 grader[för att behålla alla vitaminer] blir det en tesked honung också.

Många fina vinterhälsningar från Laura