Drömmar,  Eftertanke,  Månfaser

Lite kärlek till sig själv …..

Avtagande måne, en månfas för drömmar och eftertanke….. Tänk om vi skulle ta och tänka på en person, som vi så ofta glömmer – oss själva. Hur är det med vår egen livsstil, har vi den kärlek och lycka som vi förtjänar eller kämpar vi på för att hjälpa alla andra runt om oss? Försök ställa dig själv först, då kan du ge mer.

Låter det egoistiskt? Det är det absolut inte, för att möta en strålande människa som är nöjd med sig själv, det ger mer glädje än om man träffar en trött person som inte tar sig tid för sina egna behov. När du känner dig hängig, se dig själv i spegeln, sträck på dig , le mot din spegelbild och säg “Jag älskar dig”. Fortsätt även om det känns konstigt i början, för leendet smittar tillbaka, även när du ler mot dig själv.

Själv har jag en “må bra lista” där jag skriver upp småsaker som får mig på gott humör. Brygga kaffe med nymalda kaffebönor, plocka ihop örter till ett favoritte, läsa en bok, det kommer högt upp på listan – har till och med en lista på favoritböcker. Att sitta uppkurad i soffan med en bok och en kopp te får mig alltid på gott humör. Musik som du gillar ska stå högt upp på listan, för det kan man alltid kombinera med annat. Sedan har jag detta med hemmaspa som jag skrivit om ofta. Doftande oljor och tända ljus hör till – och varma handdukar som avslut. Vill du komma på andra tankar – en favoritfilm på TV eller online hjälper dig.

Med massor av kärlek och omtanke!