Blog,  livsstil

Livet går i full fart……

Ibland har man känslan, att man vill skrika,……”stoppa karusellen, jag vill hoppa av”. Att vara produktiv i högt tempo är inte alls positivt – att jobba för hårt sliter på både psyke och kropp. Planerar du in för mycket på jobbet och sedan på fritiden också, då blir du pressad överallt. Du behöver dina små andningshål, så det är dags att sanera privatlivet. Att skapa egentid är viktigt för att förebygga stress och utbrändhet.

Är du en av oss som säger….. Jag ska “bara” göra det här först, sen ska jag….. Då blir det aldrig gjort. Det är tid att dra i nödbromsen. Att skjuta upp beslutet tillför ingenting. Det dyker alltid upp något som “MÅSTE” göras. Fortsätt inte pressa dig själv i hopp om att det löser sig. Släpp arbetsuppgifterna ett tag och tänk på något helt annat. Då brukar blockeringen släppa. och allt eftersom du löser dina uppgifter, se till att du inte lastar på dig lika mycket igen. Privat är det viktigt att du inte låter dig övertalas. Säg nej när någon försöker övertala dig till en after work eller fika dit du inte vill gå. Ibland tänker vi inte efter, utan säger slentrianmässigt ja, trots att vi egentligen inte vill. Vi måste bestämma vad vi vill lägga vår energi på i framtiden.

Vi kan inte evigt jobba 24/7, utan måste lugna ner tempot. Framför allt måste vi rensa upp bland våra känslor. Vi brukar sysselsätta oss med något annat, istället för att ta itu med sånt som belastar oss. Att fly till tv, dator, mobil och sociala medier är inte lösningen. Det kan skapa stress, oro och sömnsvårigheter om man inte rensar upp det som gnager, så det är bättre att i hemmets lugna vrå tänka över vad man kan göra åt problemen. Sedan ta itu med det, så man slipper den stressen. Har man gjort vad man kan, ska man släppa det även om det inte blev riktigt som man tänkt sig. Om man inte hittar lugnet är det bra att ta hjälp av meditation. Det finns underbara vägledda meditationer på nätet,, om man inte är van.

LUGN OCH RO, LJUS OCH KÄRLEK FRÅN LAURA